Sport

Gyor – SCM Râmnicu Vâlcea 35-29 în Liga Campionilor. Campioana României, eșec așteptat

07.03.2020 | 18:20
Gyor  SCM Ramnicu Valcea 3529 in Liga Campionilor Campioana Romaniei esec asteptat
ADVERTISEMENT

Meciul Gyor – SCM Râmnicu Vâlcea are loc sâmbătă, 7 martie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul ultimei etape a grupei principale B a Ligii Campionilor. Este ca și cum echipa pregătită de Florentin Pera se pregătește pentru un voiaj în infern, pentru că la această oră Gyor este cea mai bună echipă de handbal feminin din lume, nu doar din Europa.


UPDATE, 7 martie, ora 18:25 / SCM Râmnicu Vâlcea a fost învinsă în deplasare de Gyor, deținătoarea trofeului, scor 29-35, în ultima etapă din grupele principale ale Ligii Campionilor. Campioana României nu mai putea pierde locul 4 și avea asigurtată calificarea în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Gyor – SCM Râmnicu Vâlcea Live Stream Online Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Partida Gyor – SCM Râmnicu Vâlcea se joacă sâmbătă, 7 martie, de la ora 17:00, în ultima etapă a grupei principale B la handbal feminin și este televizată de Digi Sport 2, Telekom Sport 3 și Look Plus. Puteți urmări jocul și în format LIVE VIDEO dacă veți intra pe site-ul FANATIK.RO.

Situația este clară în această grupă. Sunt calificate pentru faza sferturilor de finală Gyor, Brest Bretagne, Buducnost Podgorica și SCM Râmnicu Vâlcea. Indiferent de rezultatele din ultima etapă Krim Ljubljana și Savenhof sunt deja eliminate și nu mai pot influența cu nimic situația din clasament.

ADVERTISEMENT

Vâlcea va juca în sferturi cu locul 1 din grupa principală A

Pentru campioana României, revenită la înalt nivel în competițiile europene, calificarea în sferturi chiar din primul an este o excelentă performanță, mai ales că bugetul celor de la Râmnicu Vâlcea este net inferior celor de la CSM București. Din acest punct de vedere fetele lui Florentin Pera merită toate felicitările.

Însă trebuie să privim cu luciditate și să spunem, exceptând un miracol, că drumul echipei vâlcene cam până aici a fost, pentru că terminând grupa pe locul 4 va da în sferturi peste câștigătoarea grupei A, formația franceză Metz și la acest moment există un clar decalaj valoric în favoarea adversarelor între cele două echipe.

ADVERTISEMENT

Fetele lui Florentin Pera, performanță excelentă la revenirea după șase ani

Deocamdată, echipa lui Florentin Pera este chemată să participe la ultima reprezentație din faza grupelor principale și va trebui să dea din nou ochii cu multinaționala de la Gyor după ce a pierdut acasă la nouă goluri în fața campioanei Ungariei în primul meci.

Gyor este superfavorită, de aceea și casele de pariuri acordă un simbolic 1,02 la victorie gazdelor, față de astronomicul 20,00 primit de vâlcence și trebuie să acceptăm faptul că nu avem cum la acest moment să emitem pretenții, pentru că trebuie luat în calcul și faptul că echipa din Ungaria are și unul dintre cele mai mari mari bugete existente la un club de handbal feminin.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă antrenorul Florentin Pera va trimite pe teren tot ce are mai bun la acest moment sau, știind că șansele de a se întoarce cu vreun punct, sunt aproape zero, să lase la repaus câteva jucătoare de bază, pentru a le avea în sferturi și să acorde șanse celor care au evoluat mai puțin.

Oricum, se termină o campanie peste așteptări a echipei vâlcene, care a obținut în total patru victorii: cu echipa germană Bietigheim în prima fază pe grupe, dublă victorie cu Savehof și succes net acasă cu Krim Ljublajna în grupa principală B. Vâlcea a fost mai bună cu echipele de valori apropiate, dar nu a putut face nimic în fața superputerilor Brest și Gyor, absolut firesc și a dat replici decente lui Buducnost.

ADVERTISEMENT