Sport

SCM Rm. Vâlcea, umilită la Gyor în Liga Campionilor la handbal feminin. Repriză a doua catastrofală. Video

17.10.2020 | 20:18
SCM Rm Valcea umilita la Gyor in Liga Campionilor la handbal feminin Repriza a doua catastrofala Video
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut din nou la diferență mare un meci din Liga Campionilor, de data aceasta înfrângerea venind pe terenul multiplei campioane Gyor.

Deși nimeni nu se aștepta la o minune, rezultatul și prestația din primă repriză a vâlcencelor ne dădeau speranțe că aceasta s-ar putea produce. Numai că a urmat o nouă repriză secundă catastrofală a echipei antrenată de Florentin Pera, care a pierdut foarte repede avantajul de două goluri avut la pauză, în doar zece minute unguroaicele distanțându-se la 7 goluri pe tabela de marcaj.

ADVERTISEMENT

De aici și până la final nu a fost decât o joacă de-a șoarecele și pisica, Gyor forțând doar atât cât să nu aibă emoții pe final de meci. Cu înfrângeri pe linie până acum în Ligă, SCM Râmnicu Vâlcea mai are doar șanse teoretice de a se califica mai departe în fazele superioare ale competiției.

Gyor – SCM Râmnicu Vâlcea 38-31  – VEZI VIDEO

Min. 60: Gyor nse impune la 7 goluri diferență, după o repriză secundă catastrofală a echipei din Râmnicu Vâlcea. Gyor – SCM Rm. Vâlcea 38-31

ADVERTISEMENT

Min. 55: Gyor nu scade deloc ritmul și continuă să conducă la o diferență confortabilă. Gyor – SCM Rm. Vâlcea 34-26

Min. 45: Repriză catastrofală a formației noastre, care nu se mai regăsește deloc. Gyor – SCM Rm. Vâlcea 30-21

ADVERTISEMENT

Min. 40: Unguroaicele profită de începutul slab de repriză al vâlcencelor și se distanțează la 4 goluri. Gyor – SCM Rm. Vâlcea 27-20

Min. 35: Cădere inexplicabilă e formației noastre, care este condusă la 3 goluri. Gyor – SCM Rm. Vâlcea 22-19

ADVERTISEMENT

Min. 30: Repriză excelentă făcută de SCM Rîmnicu Vâlcea, elevele lui Florentin Pera intrând la pauză cu un avantaj de două goluri. Gyor – SCM Rm. Vâlcea 15-17

Min. 25: Vâlcencele pierd teren și de la un avans de  4 goluri au mai rămas cu unul singur. Gyor – SCM Rm. Vâlcea 14-15

Min. 17: Conducem la 3 goluri diferență, datorită în special intervențiilor excelente ale portăriței Batinovic. Gyor – SCM Rm. Vâlcea 7-10

Min. 10: Vâlcencele se țin bine la începutul meciului și conduc apropae în permanență pe tabelă. Gyor – SCM Rm. Vâlcea 5-6

Min. 4: Început bun de meci pentru echipa noastră, care conduce cu 3-2 după 4 minute.

Meciul Gyor – SCM Râmnicu Vâlcea are loc sâmbătă, 17 octombrie, cu începere de la ora 19:00, în etapa a 5-a a grupei B din Liga Campionilor la handbal feminin. Gyor a jucat toate cele patru partide şi, surprinzător, are şi două egaluri, ce e drept pe terenul unor echipe puternice: ŢSKA Moscova şi Brest.

Râmnicu Vâlcea are ca obiectiv să se agaţe de barajul pentru sferturi de pe locul 6, acesta fiind maxim-ul pe care îl pot scoate fetele lui Florentin Pera, ceea ce înseamnă să termine înaintea Borussiei Dortmund şi a celor de la Podravka Koprivnica. Deocamdată, după trei partide, având amânat un meci, ele nu au obţinut nici un punct.

La fel de adevărat este însă că în etapa a doua, deşi au solicitat amânarea partidei de acasă cu Odense, având trei jucătoare de bază infectate cu coronavirus, nu li s-a acceptat cererea şi meciul a fost pierdut la nouă goluri.

Gyor – SCM Râmnicu Vâlcea Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV

Partida Gyor – SCM Râmnicu Vâlcea se joacă sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 19:00 în etapa a 5-a a grupei B din Liga Campionilor la handbal feminin şi este televizată pe posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. O altă variantă este să urmăriţi meciul în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO

Evident, Florentin Pera este realist asupra şanselor echipei sale de a se întoarce cu vreun punct de la Gyor. Ştie că întâlneşte o superputere a handbalului feminin, o adevărată multinaţională de vedete din acest sport şi că nici măcar despre şanse teoretice nu poate fi vorba.

Ultimul succes vâlcean în faţa lui Gyor a fost în 2013

Există o istorie destul de bogată a confruntărilor directe dacă acceptăm că actuala echipă din Zăvoiul vâlcean este urmaşa defunctei Oltchim. Vâlcea a revenit în elita handbalului european sezonul trecut şi a fost adversara lui Gyor, de care a fost învinsă cu şase goluri în Ungaria şi cu nouă pe teren propriu. Dar pe vremea Oltchim jocurile erau mult mai echilibrate, ultimul succes vâlcean datând din 2013.

Gyor are în componenţă multe jucătoare de top din handbalul mondial, iar din sezonul trecut a venit şi fosta componentă a CSM Bucureşti, norvegianca Amanda Kurtovic. Aici a a jucat câţiva ani şi Nora Mork dar a evoluat şase luni, câştigând Liga Campionilor şi Crina Pintea.

Echipa lui Florentina Pera a făcut o repriză de vis la Brest

Vâlcea are evident un lot inferior unguroaicelor, însă în primul meci din actualul sezon, pe care l-a jucat la Brest, altă echipă de top din această grupă, după prima repriză tabela arăta un scor egal, 12-12, franţuzoiacele reuşind să recupereze un pasiv de patru goluri. Însă după pauză fetele lui Florentin Pera parcă nu ar mai fi revenit de la cabine, pentru că scorul părţii secunde a fost 19-6 pentru Brest!

Tot ceea ce îşi doreşte antrenorul campioanei României în acest meci împotriva echipei cu cinci trofee ale Ligii Campionilor în palmares este un joc curajos, o replică dârză, care să limiteze proporţiile scorului, pentru că toate partidele jucate până acum au fost pierdute la cel puţin şapte goluri diferenţă.

ADVERTISEMENT