News

Gypsycoin, noua monedă digitală a rromilor. Ce pregătește Daniel Cioabă pentru comunitatea sa

Daniel Cioabă a anunțat că va fi lansată prima monedă digitală universală a rromilor.
13.08.2021 | 21:46
Gypsycoin noua moneda digitala a rromilor Ce pregateste Daniel Cioaba pentru comunitatea sa
ADVERTISEMENT

Gypsycoin este prima monedă digitală universală a rromilor se arată într-un comunicat remis de Daniel Cioabă. Moneda va fi utilizată în mai multe feluri.

Pentru finanțarea actelor caritabile, va fi monedă de schimb pentru comunitate, se vor finanța proiecte educaționale, investiții financiare dar se vor face și plăți cu ajutorul ei.

ADVERTISEMENT

Prin acest proiect Daniel Cioabă își dorește să sprijine comunitatea în demersurile spre integrare socială, să promoveze diversitatea culturală și să crească gradul de educație și implicare a minorității rrome.

Gypsycoin, noua monedă digitală a rromilor. Ce pregătește Daniel Cioabă pentru comunitatea sa

Daniel  Cioabă a anunțat că în curând va fi lansată Gypsycoin, prima monedă digitală universală a rromilor. Aceasta are și un design special. Au fost combinate elemente moderne cu cele tradiționale. Pe Gypsycoin apare roata țigănească tradițională împreună cu circuitele unei plăci electronice. Totul a fost anunțat printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

“Proiectul GYPSYCOIN este o premieră în inițiativa coeziunii comunităților de romi la nivel global. Acest proiect reprezintă prima monedă universală a romilor de pretutindeni.

GYPSYCOIN cuprinde și o latură de dezvoltare socială. Aceasta vizează combaterea discriminării și xenofobiei, cât și dezvoltarea socială și educațională a romilor.

ADVERTISEMENT

Proiectul domnului Cioabă se angajează să sprijine minoritatea romă în demersurile acesteia spre integrarea socială, să consolideze identitatea etnică, să promoveze diversitatea culturală și să crească gradul de educație și implicare socială a minorității rome. 

GYPSYCOIN reprezintă un nou proiect în cadrul universului de cryptomonede. Acest proiect este multilateral și se implică în domenii diferite de dezvoltare.

ADVERTISEMENT

Proiectul abordează subiectul comunităților de romi. Acesta se concentrează pe dezvoltarea comunităților și pe ajutorarea persoanelor de etnie romă aflate în dificultate.

În același timp, scopul este de a consolida un spirit de coeziune digitală între comunitățile de romi, prin intermediul simbolului și al comunității GYPSYCOIN. În acest sens, GYPSYCOIN are atașat și un element de identitate. Prin urmare, acesta este menit să fie asociat cu comunitățile de romi din întreaga lume.(…)

Prin urmare, GYPSYCOIN este asociat unei cauze. Această cauză fiind dezvoltarea multilaterală a comunităților de romi.”, este o parte a comunicatului remis de Congresului Mondial al Uniunii Internaționale a Rromilor.

ADVERTISEMENT