Fotbal intern

Erling Haaland, hattrick cu România. Cum i-a crescut cota de 7 ori în ultimul an!

11.10.2020 | 20:37
Erling Haaland hattrick cu Romania Cum ia crescut cota de 7 ori in ultimul an
ADVERTISEMENT

Haaland a făcut spectacol pe teren cu naționala lui Mirel Rădoi și a reușit un hattrick. Doar inspirația lui Tătărușanu a făcut ca starul norvegienilor să se oprească doar la trei goluri, iar în minutul 79 a fost schimbat în aplauzele celor 200 de spectatori.

Echipa națională are un meci greu la Oslo, unde întâlnește o națională a Norvegiei cu orgoliul rănit, după ce a fost învinsă de Serbia în prelungirile meciului, scor 1-2.

ADVERTISEMENT

Dacă în meciul cu Islanda, starul lui Everton, Sigurdsson, a făcut tot ce a vrut pe teren și a reușit o dublă, jucătorii lui Mirel Rădoi vor trebui să facă tot ce le stă în putere să îl anihileze pe unul dintre cei mai buni jucători din lume, Erling Haaland.

Povestea lui Erling Haaland, inamicul numărul 1 al naționalei României

Haaland este unul dintre cei mai în formă atacanță din Europa și poate decide oricând un meci, cum a făcut-o de cele mai multe ori la Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

S-a născut la Leeds, în Anglia unde a jucat și tatăl său, pe 21 iulie 2000 și era al doilea dintre cei trei copii ai familiei. A crescut alături de fratele său mai mare și sora sa, în orașul Bryne din Norvegia, unde a văzut pentru prima dată o minge de fotbal.

I-a plăcut fotbalul de mic, dar juca și baschet, handbal și nu în ultimul rând golf! La 6 ani și-a dat seama că vrea să facă doar fotbal și s-a înscris la echipa locală Bryne Footballklubb, unde și-a jurat că va face totul pentru a ajunge cel mai bun din lume.

ADVERTISEMENT

Haaland a debutat la echipa de seniori la doar 15 ani și a refuzat Juventus și Leverkusen, pentru a se transfera la Salzburg

Datorită instinctului competitiv, Haaland a progresat foarte repede și s-a maturizat timpuriu. Nu a trecut mult timp până când scouterii l-au remarcat, iar Molde l-a transferat imediat, iar Erling ajunge rapid la echipa mare.

Nu a stat prea mult acolo, iar după ce a refuzat oferte amețitoare de la Juventus și Leverkusen, a preferat o echipă la care să joace titular. Așa a ajuns să evolueze pentru FC Red Bull Salzburg, în campionatul Austriei, în ianuarie 2019, unde s-a pregătit foarte bine și a avut un mediu care i-a oferit tot ce avea nevoie pentru vârsta lui: 14 goluri în doar 39 de meciuri. Pentru Molde, a reușit un hattrick în doar 11 minute!

ADVERTISEMENT

Aici este momentul exploziei pentru tânărul fotbalist, care începe să aibă primele performanțe și la echipa națională U20 a Norvegiei, când a marcat de 9 goluri în meciul cu Honduras câștigat cu 12-0. Au urmat meciuri excelente cu Salzburg în Cupa Austriei, cu Wolfsberg AC (5-2), Hartberg (7-2) și 9 goluri în primele 7 meciuri, iar în septembrie 2019, Haaland debuta în Champions League cu Genk, când a înscris un hattrick, în victoria cu 6-2. Haaland devine astfel al doilea cel mai tânâr marcator în primele 3 meciuri din Champions League, după Karim Benzema

Haaland e pe val la Borussia Dortmund și are cifre mai bune decât Mbappe

În ianuarie 2020, se transferă la Borussia Dortmund pentru 20 de milioane de euro, iar de aici cariera lui Haaland pur și simplu explodează. La debut, în doar 23 de minute marchează un hattrick în victoria cu Augsburg, scor 5-3, iar în al doilea meci cu FC Koln, a marcat o dublă deși a intrat pe teren în minutul 65, devenind primul jucător din Bundesliga care marchează 5 goluri în primele sale două partide din Bundesliga.

Haaland are cifre incredibile, cu care îl lasă mască și pe Kylian Mbappe: 117 meciuri, 70 de goluri și 18 assisturi, față de francez, care are 188 de meciuri, 119 goluri și 72 de assisturi.

În primele 8 meciuri din Champions League ajunge la 10 goluri, după o dublă de senzație cu PSG, iar cota sa crește de la 12 la 80 de milioane de euro, în doar un an de zile, de aproape 7 ori! Nici pandemia nu l-a oprit pe Haaland, care a înscris primul gol din Bundesliga după reluarea campionatului cu Schalke 04, iar acum a ajuns la 17 goluri în 18 meciuri pentru Borussia Dortmund.

Deși naționala Norvegiei a fost eliminată dramatic de Serbia la barajul de calificare, Haaland are evoluții bune și la echipa națională. A debutat în 2015 la naționala U17, pentru care a jucat 26 de meciuri și a înscris 7 goluri, apoi a făcut pasul către U19, unde a înscris 12 goluri în tot atâtea meciuri.

În 2019, joacă 5 meciuri și marchează 11 goluri la naționala U20 a Norvegiei, iar după alte 3 meciuri la naționala U21, face pasul la echipa de seniori, unde a marcat de 3 ori în 5 meciuri.

________________________________________________________________________________

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,84 este cota pentru „Ambele marchează” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT