Sport

O altă luptă care se dă pentru Erling Haaland. Atacantul Borussiei Dortmund are oferta de 50 de milioane de euro, dar vrea mai mult

Fără îndoială, Mino Raiola are de lucru cu Herling Haaland, unul dintre cei mai importanți jucători ai săi. Și, iată, nu doar în ceea ce privește viitorul sportiv al norvegianului, ci și legate de contractele comerciale.
01.02.2022 | 22:45
O alta lupta care se da pentru Erling Haaland Atacantul Borussiei Dortmund are oferta de 50 de milioane de euro dar vrea mai mult
ADVERTISEMENT

În ceea ce privește viitorul carierei sale sportive, Erling Haaland urmează să fie în centrul atenției la vară. FC Barcelona, dar și marea rivală, Real Madrid, ca și Manchester City, sunt cele mai interesate de transferul său.

Și dacă, din această perspectivă, Mino Raiola, impresarul său, a avut o iarnă liniștită, nu la fel stau lucrurile când vine vorba despre contractele comerciale.

ADVERTISEMENT

Vedeta lui Dortmund este, desigur, o mină de aur. Iar două dintre cele mai cunoscute branduri de echipament sportiv se bat pentru a-i obține semnătura.

Puma și Nike pun la bătaie câte 50 de milioane de euro pentru semnătura lui Haaland

Haaland avea un contract cu Nike. Dar acesta a expirat în ianuarie. Desigur, a primit imediat o ofertă pentru un nou acord, valorând 50 de milioane de euro, pe o perioadă de 5 ani.

ADVERTISEMENT

Însă, scrie ”Fútbol Alemán”, un portal spaniol specializat pe informații legate de Bundesliga, pe fir a intrat și Puma. Și, susțin jurnaliștii spanioli, care citează Bild, au făcut o propunere mai bună.

Ambele mărci au trimis deja oferte la biroul lui Raiola și așteaptă acum un răspuns. Și, apropiații jucătorului, spun că pentru moment, nimic nu este bătut în cuie.

ADVERTISEMENT

Merge pe continuitate sau pe mâna tatălui?

Erling a semnat primul său contract cu Nike pe când era încă la Salzburg. A fost un contract pentru suma de un milion de euro pe sezon. Una deloc mică ținând cont că nu avea cota de-acum.

Lucrurile s-au schimbat însă. Și, iată, Acum i se propune o creștere de 10 ori a sumei. Aceasta și pentru că Puma, care își exprimase interesul încă din toamnă, pusese inițial pe masă 8 milioane de euro pe an.

ADVERTISEMENT

Evident, după ce Nike a plusat, și rivalii au acționat în consecință. Iar acum totul pare să stea la mâna jucătorului. Dar și a tatălui său, Alf-Inge Halaand, după cum scrie ”Bild”.

Acesta este prieten foarte bun cu Bjorn Gulden, șeful Puma, care este conațional. Și obișnuiesc să fie văzuți extrem de des luând masa împreună în Dortmund.

Or, cum Alf-Inge pare să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește viitorul fiului său, inclusiv când vine vorba despre transferuri, nu este exclus să se întâmple la fel și în acest caz. O afacere de urmărit, desigur.

ADVERTISEMENT