Fotbal international

Haaland, înlocuit cu fratele unui fotbalist din Liga 1? „Bundesliga mi se potrivește”

13.01.2021 | 22:36
Haaland inlocuit cu fratele unui fotbalist din Liga 1 Bundesliga mi se potriveste
ADVERTISEMENT

Erling Braut Haaland este unul dintre cei mai buni atacanţi ai momentului la nivel mondial şi principala ţintă pentru multe dintre marile formaţii ale Europei. Dortmund s-ar putea despărţi de norvegian în vară, cu Barcelona ca potenţială destinaţie.

Conducerea nemţilor are deja o variantă de înlocuire a „cyborgului“ din atac. Brian Brobbey, fratele lui Kevin Luckassen de la Viitorul, este numele la care s-au oprit germanii.

ADVERTISEMENT

Brobbey are 18 ani şi evoluează pentru Ajax, dar înţelegerea cu „lăncierii“ expiră în această vară, aşa că poate semna liber de contract cu orice formaţie. Mino Raiola, agentului lui, dar şi al lui Haaland, a anunţat-o deja pe Ajax că puştiul nu va accepta prelungirea contractului.

Brian Brobbey, fratele lui Kevin Luckassen, în locul lui Haaland la Dortmund?!

Cel care a dezvăluit eventualele mutări a fost jurnalistul catalan Oriol Domenech, în cadrul unei emisiuni tv de sport. Reputatul ziarist a precizat că Brobbey, care este văzut drept nou Lukaku, ar putea fi dus de Raiola la Dortmund, dacă Erling Haaland, cel mai bun tânăr fotbalist din Europa, părăseşte Borussia în această vară.

ADVERTISEMENT

Brian Brobbey este încântat de o eventuală trecere în campionatul german, pe care îl consideră cel mai potrivit pentru vârsta şi calităţile sale.

„Aş prefera să merg în Germania, pentru că Bundesliga se potriveşte cel mai bine jocului meu.

La fel ca la Ajax, tinerele talente chiar au şanse acolo. În Anglia, puteţi vedea că se cumpără mulţi jucători cu care trebuie să te baţi, nu au timp să te aştepte să creşti“, declara tânărul atacant într-un interviu acordat la finalul lui 2020.

ADVERTISEMENT

Doar 3 meciuri la Ajax

Brian Brobbey are doar trei apariţii în echipa mare a lui Ajax. A jucat o repriză în grupele Ligii Campionilor, în înfrângerea 0-1 cu Atalanta, din 9 decembrie şi alte 68 de minute în două meciuri de campionat. A marcat un gol în victoria 5-2 cu Fortuna Sittard.

La echipa U21, are 15 reuşite în 27 de jocuri, şi alte 5 goluri în 8 meciuri în UEFA Youth League. E cotat la 4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT