Sport

Cum poate ajunge Erling Haaland la Manchester United! Marele avantaj al “diavolilor”

Venirea lui Ralf Rangnick pe Old Trafford este de așteptat să aducă anumite schimbări în politica de club a lui Manchester United. Unele modificări pot viza și campania de transferări.
01.12.2021 | 07:51
Cum poate ajunge Erling Haaland la Manchester United Marele avantaj al diavolilor
ADVERTISEMENT

Ralf Rangnick, în vârstă de 63 de ani, a antrenat numai în Germania, iar ultimul său angajament a fost la RB Leipzig, în 2019.

Ralf Rangnick are deja creionată o listă de jucători pe care i-ar dori achiziționați în luna ianuarie. Este interesant de văzut câți dintre aceștia vor accepta o nouă provocare, alături de acest antrenor.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, ținta lui Rangnick

Pentru întărirea liniei de atac, Manchester United se gândește la aducerea talentatului norvegian, Erling Haaland.

Sosirea lui Rangnick la Manchester United poate fi un atu serios în realizarea acestei tranzacții. Haaland a fost convins de sfaturile lui Rangnick să semneze pentru RB Salzburg, echipa austriacă fiind parte a aceluiași concern comercial ca și RB Leipzig, pentru care lucra Rangnick atunci.

ADVERTISEMENT

Mai toate cluburile mari din Europa se gândesc cu ce să-l ademenească pe Haaland, care actualmente joacă pentru Borussia Dortmund.

Totuși, echipa germană pare a fi prea mică în comparație cu aspirațiile golgeterului blond. Eliminarea din Liga Campionilor, în faza grupelor, este o dovadă în acest sens. Haaland probabil că dorește mai mult în carieră și este dispus să facă și sacrificii pentru asta.

ADVERTISEMENT

Printre marile echipe de pe Continent care l-ar vrea se numără Real Madrid, Manchester City sau Manchester United, echipe mai bune decât Borussia Dortmund, care i-ar permite acestuia să lupte pentru trofee și distincții individuale.

Rangnick, decisiv pentru explozia lui Haaland

Manchester United este în pole-position pentru cursa transferului lui Erling Haaland.

Motivul este chiar numirea antrenorului german Rangnick, până în vară, pe banca tehnică a ”diavolilor”. După aceea, Rangnick va rămâne la echipă în calitate de consultant tehnic.

ADVERTISEMENT

Ralf Rangnick deja l-a ajutat enorm în carieră pe Haaland, relația antrenorului cu Haaland și cu familia acestuia fiind excelentă. Acesta poate fi atu-ul decisiv pentru ca Haaland să devină coleg cu Cristiano Ronaldo.

În anul 2019, Rangnick i-a dat un sfat excelent lui Haaland, după mai multe discuții la care a participat și tatăl fotbalistului, Alf-Inge Haland. Rangnick, care la vremea respectivă era director sportiv la RB Salzburg și la RB Leipzig, a crezut că e mai bine ca, la acea vârstă, Haaland să nu meargă în Bundesliga germană, ci să aibă o perioadă de rodaj în Bundesliga austriacă.

Haaland a venit de la Molde și, pentru austrieci, a marcat 29 de goluri în 27 de meciuri, eficacitatea sa fiind remarcată de toată lumea.

Relația lui Rangnick cu familia lui Haaland pare a fi cheia de rezolvare a transferului, în favoarea lui Manchester United.

Haaland ar vrea la Real, dar și titlul cu Leeds

Pe de altă parte, dorința lui Erling Haaland ar fi să ajungă la o echipă titrată cum este Real Madrid. Evident că Haaland este așteptat cu brațele deschise pe Santiago Bernabeu.

Haaland este o veritabilă mașină de goluri. În Bundesliga a marcat 50 de goluri în tot atâtea meciuri, iar la naționala Norvegiei a punctat de 12 ori în 15 selecții.

În 2017, după ce a marcat primele goluri pentru Molde, într-un interviu acordat ziarului norvegian Aftenposten, Haaland declara că ”ar dori să câștige titlul în Premier League cu Leeds United”.

Tatăl său, Alf-Inge Haland a jucat în Anglia, pe post de fundaș, la echipe ca Nottingham Forrest, Manchester City sau Leeds United. Erling Haaland s-a născut la Leeds, atunci când tatăl său îmbrăca tricoul acestei echipe. Mama fotbalistului este campioană a Norvegiei la heptatlon.

Rivalitate Leeds – MU

Rivalitatea dintre Leeds United și Manchester United este bine cunoscută lumii întregi. Cele două echipe din nordul Angliei sunt despărțite de numai 40 de mile.

Se spune că această rivalitate datează încă din vremea Războiului Rozelor.

Eric Cantona, primul fotbalist francez care a evoluat în Anglia, a spart canoanele în sensul vechii rivalități MU – Leeds. După ce a câștigat titlul cu Leeds, a mers pe Old Trafford, la marea rivală, cu care a cucerit Premier League de patru ori.

 

 

ADVERTISEMENT