Fotbal intern

„Habemus Papură!” Reacția fanilor Universității Craiova după anunțul instalării interimatului

10.11.2020 | 19:25
ADVERTISEMENT

„Habemus Papură,” aceasta a fost reacția fanilor Universității Craiova după anunțul instalării interimatului pe banca tehnică. Staff-ul condus de Corneliu Papură va fi cel care va conduce antrenamentele în perioada următoare.

Oltenii pregătesc terenul pentru instalarea lui Mirel Rădoi, actualul selecționer al României. FANATIK a anunțat în exclusivitate că acesta se află în fruntea listei scurte cu posibili antrenori ai Craiovei.

ADVERTISEMENT

Papură se află la cel de-al treilea mandat la echipa fanion a Olteniei, însă descălecatul său nu va fi de lungă durată, dar este posibil să rămână în apropierea echpei, după ce relațiile cu Mihai Rotaru s-au îmbunătățit.

„Habemus Papură!” Reacțiile savuroase ale fanilor Craiovei după auzul veștii că Papură va fi interimar

Criticat de multe ori pentru felul său de a fi, Corneliu Papură a avut mandate tumultoase pe banca tehnică a Universității Craiova. „Papi” este oltean pur sânge, născut în Cetatea Băniei și chiar pe 5 septembrie, acesta nu a avut niciodată prea multă susținere din partea tribunelor, deși ar fi meritat în mai multe rânduri.

ADVERTISEMENT

Acum, când s-a rezolvat situația contractuală cu Cristiano Bergodi s-a rezolvat, iar Mirel Rădoi este așteptat pentru a o prelua pe Știința, Papură va asigura un interimat, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Fanii Universității Craiova au comentat pe pagina de socializare a clubului: „Acum că a plecat cel pe care suporterii îl vedeau ca fiind marele vinovat, lapte și miere va curge la Craiova. Se va juca numai cu posesie 70% și victorii la 3 goluri diferență. Da, Bergodi era problema! Urmează șapte eventuri” sau „Filosofia lui Papura este atac, atac, atac.Mie mi-a plăcut cum juca echipa cu el la butoane. Rezultatele au fost bune, având in vedere ce lot avea disponibil, chiar dacă ne dădea palpitații meci de meci se juca spectaculos.Mult succes, Corneliu Papură”  au fost câteva dintre reacții. De altfel, au existat și mai multe imagini pline de umor tipic oltenesc.

Habemus Papură
„Habemus Papură!” Reacția fanilor Universității Craiova după anunțul instalării interimatului
Papură meme
„Terminator” Corneliu Papură: „I’ll be back”

Ultrașii Universității Craiova au comentat eronic instalarea lui Papură. Pe pagina oficială a grupării „Sezione Ultra 2000”  a apărut mesajul „Bine ai (re)venit, Nicolo,” cu referire la Nicolo Napoli, cel care a antrenat echipele patronate de Adrian Mititelu în nenumărate mandate.

ADVERTISEMENT
Sezione Ultra Papură
Postarea brigăzii „Sezione Ultra 2000”

Devis Mangia, Victor Pițurcă și Cristiano Bergodi, antrenorii înlocuiți de Papură

Corneliu Papură a fost instalat  pentru prima dată în aprilie 2019, înlocuindu-l pe italianul Devis Mangia. Acesta a debutat cu o victorie în deplasarea de la Astra Giurgiu, scor 1-0. Papură a fost criticat pentru faptul că nu avea experiență, deși se afla în viața echipei încă de la startul proiectului de renaștere al fotbalului craiovean, în 2013, fiind în staff-ul tehnic și în liga a doua.  Cu o calificare „dramatică” în cupele europene, fostul fundaș a făcut toată pregătirea cu echipa în vara anului 2019 și a ajuns cu Universitatea până în turul trei preliminar UEFA Europa League, acolo unde oltenii au fost eliminați de AEK Atena.

După un start lansat în campionat, cu trei victoriii consecutive, Craiova a început să piardă „teren” în lupta pentru titlu, iar oficialii au ajuns la concluzia că Victor Pițurcă ar trebui să conducă echipa din Bănie. vestea a fost întâmpinată cu bucurie de fani, dar nici „Piți” nu a fost pe placul suporterilor, mai ales că trupa sa nu practica un fotbal plăcut ochiului și nici puncte nu prea aduna.

ADVERTISEMENT

Astfel că ajungem la cel de-al doilea mandat al lui „Papi”, cu o durată de șapte meciuri. Trei victorii din trei, însă a venit rezultatul nefast cu CFR Cluj, 0-2, iar criticile au început să apară din nou. A prins două meciuri în play-off, 2-1 cu Mediaș și 1-4 cu FCSB. Cel mai dureros lucru a fost eliminarea din Cupa României. Orașul Craiova ar fi trebuit să găzduiască ultimul act al competiției, dar Universitatea a fost eliminată din cupă, după ce a pierdut cu 3-2 în fața Politehnicii Iași, echipă pe care o învinsese cu 5-2 în campionat. Până la urmă, finala nu a mai fost ținută în Bănie. După un conflict cu staff-ul medical al echipei, Corneliu Papură și-a dat demisia în luna mai 2020, înainte ca sezonul să se reia după pauza provocată de coronavirus.

  • 27 de meciuri are Corneliu Papură pe banca Universității Craiova
  • 1991-1996, 1999-2001, 2002-2004 și 2005 au fost perioadele în care fostul fundaș a jucat pentru olteni

Relațiile între el și patronul Mihai Rotaru s-au răcit, însă situația s-a schimbat în ultima vreme. Cei doi s-au împăcat, iar Papură a anunțat că este un angajat al clubului din Bănie: „Eu sunt un angajat al clubului și sunt la dispoziția Universității Craiova. Mai multe nu pot să comentez și vă rog să îi contactați pe cei din conducere pentru mai multe detalii”, a declarat Corneliu Papură pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – U Craiova: 1,78 este cota pentru “ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT