Fotbal intern

GALERIE FOTO. Habib Habibou şi-a găsit echipă în ţările arabe. Va fi antrenat de un fost vicecampion mondial

Habib Habibou, fost jucător al Stelei în sezonul 2007-08, s-a transferat la o nouă echipă. Atacantul african a plecat de la Lens şi a semnat cu cei de la Qatar SC. Fotbalistul de 30 de ani a fost...
14.08.2017 | 17:37
GALERIE FOTO Habib Habibou sia gasit echipa in tarile arabe Va fi antrenat de un fost vicecampion mondial

Habib Habibou, fost jucător al Stelei în sezonul 2007-08, s-a transferat la o nouă echipă. Atacantul african a plecat de la Lens şi a semnat cu cei de la Qatar SC. Fotbalistul de 30 de ani a fost prezentat imediat după parafarea înţelegerii cu noua sa echipă, aceasta fiind prima sa aventură în afara Europei.

Atacantul născut în Republica Centrafricană a semnat un contract valabil pentru un sezon, existând opţiunea de prelungire pe încă un an. Habibou a făcut vizita medicală duminică şi imediat după a semnat înţelegerea cu Qatar SC. Fotbalistul de 30 de ani a fost transferat de la Lens, echipă care evoluează în liga a doua din Franţa şi unde a fost coleg cu un alt jucător care a trecut prin Liga 1 Betano, Cristian Lopez.

Habibou a jucat în trecut la Charleroi, Tubize, Steaua Bucureşti, Zulte Waregem, Leeds United, Gent, Rennes, Gaziantepspor şi Lens. Jucătorul de 30 de ani bifat şi o selecţie la echipa naţională a statului Republica Centrafricană, în 2016. Transferul în prima ligă din Qatar vine la mai puţin de o săptămână după ce a jucat pentru Lens în Cupa Ligii Franţei. La Qatar SC, Habib Habibou va fi antrenat de Gabriel Calderon, fost vicecampion mondial cu Argentina în 1990.

La Steaua, Habib Habibou a jucat în returul sezonului 2007-08 şi a bifat 8 meciuri în tricoul roş-albastru, timp în care a marcat un singur gol. Atacantul african a marcat singurul gol al meciului Steaua-Unirea Urziceni 1-0. Fotbalistul a venit la Steaua sub formă de împrumut de la Charleroi şi a plecat înapoi la formaţia belgiană la finalul sezonului.

1.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Habib Habibou