Fotbal international

Fotbalişti de la echipe de top atacaţi pe Instagram. Vezi ce s-a întâmplat

Un jucător de la AC Milan şi altul de la Real Madrid s-au trezit cu conturile de Instagram sparte de către hackeri irakieni. O acţiune, care parcă vrea să demonstreze că lumea islamică e tot...
03.07.2017 | 00:01
Fotbalisti de la echipe de top atacati pe Instagram Vezi ce sa intamplat

Un jucător de la AC Milan şi altul de la Real Madrid s-au trezit cu conturile de Instagram sparte de către hackeri irakieni. O acţiune, care parcă vrea să demonstreze că lumea islamică e tot mai îndreptată spre orice formă de violenţă la adresa celei creştine şi europene în general. Poate fi începutul unor astfel de acţiuni de sabotaj pe reţele de socializare, având darul de a mări gradul de tensiune după atentatele din ultimul an comise de terorişti ai Statului Islamic.

Cei doi care au avut de suferit pentru o perioadă de timp, până au reuşit să remedieze situaţia, au fost Alessio Romagnoli, fundaşul lui AC Milan şi Marcos Llorente, care tocmai s-a reîntors de la Deportivo Alaves la Real Madrid. Irakienii au schimbat fotografiile de profil ale jucătorilor şi au adăugat mesaje cu caracter religios. S-au folosit de diferite username-uri, precum Mahmood Jumaa, Grupo Turbo Irak sau Taha Yas.

Fotografiile jucătorilor au fost înlocuite cu steagul Irakului, iar mesajul postat nu are deloc darul de a linişti spiritele: Alah este unic. Este singurul care are putere asupra tuturor lucrurilor. Primul care şi-a anunţat fanii asupra situaţiei create a fost Romagnoli: