ADVERTISEMENT
News

Hackerii au atacat site-ul CCR. Reacția lui Valer Dorneanu: “Au postat mesaje de neînțeles”

Autor: Daniel Scripcaru | 20.06.2019 | 16:17
Hackerii au atacat site-ul CCR

După ce au atacat mai multe spitale din România hackerii au mai dat o lovitură: au atacat site-ul Curții Constituționale a României! Aceștia au postat mai multe fotografii și mesaje greu de descifrat! Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat joi că pagina web a Curţii Constituţionale a fost închisă şi va trebui chiar reconstruită în urma atacului cibernetic!

ADVERTISEMENT

Hackerii au atacat site-ul CCR și au postat o fotografie și un mesaj

“Vineri, site-ul Curţii Constituţionale a fost spart, virusat. Începând de vineri, am închis pagina noastră de internet. Regretăm acest incident, se întâmplă şi la case mai mari. Vreau să fac precizarea că efectele nu puteau fi decât cel mult de virusare, de comunicare a unor ştiri false, pentru că în rest în baza noastră de date nu erau decât date oficiale pe care le cunosc întreaga societate.

Deci am decis oprirea site-ului, va trebui, din păcate, să-l reconstruim şi nu este un lucru foarte simplu. Împreună cu consultarea serviciilor specializate – SRI, STS, care ne asigurau până acum mentenanţa acestuia – vom găsi modalitatea de a reconstrui pagina în cel mai scurt timp şi o să o realimentăm cu toate datele necesare.

ADVERTISEMENT
Hackerii au atacat site-ul CCR
Hackerii au atacat site-ul CCR

Site-ul CCR nu mai poate fi reparat, ci trebuie reconstruit

Până atunci, deciziile noastre sunt comunicate în Monitorul Oficial. Noi am vorbit cu cei de la MO să publice cu prioritate toate deciziile pe care încă nu le-au publicat iar comunicarea cu societatea civilă va fi realizată direct prin site-urile mijloacelor de comunicare în masă care au relaţii cu noi şi noi le vom furniza toate datele necesare. Regretăm acest episod, nu a fost vina noastră”, a declarat Valer Dorneanu la ieşirea de la şedinţa CCR.

Cei care au accesat joi site-ul Curții Constituționale au văzut că în locul paginii de start apărea mesajul “Hacked By laZy hAcker” şi apărea o imagine cu un personaj dintr-o animaţie japoneză.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!