Hotnews

Hackerii au furat cinci milioane de dolari din conturile companiei aeriene irlandeze Ryanair

Banii au fost transferaţi într-o bancă din China, ceea ce ar putea fi un indiciu despre naţionalitatea piraţilor informatici. Ryanair încearcă acum să recupereze suma furată şi să îşi dea...
29.04.2015 | 20:30
Hackerii au furat cinci milioane de dolari din conturile companiei aeriene irlandeze Ryanair

Banii au fost transferaţi într-o bancă din China, ceea ce ar putea fi un indiciu despre naţionalitatea piraţilor informatici. Ryanair încearcă acum să recupereze suma furată şi să îşi dea seama cum s-a ajuns la aşa ceva. Cei de la Ryanair au informat autorităţile din Dublin că au fost victimele unui furt electronic.

5 milioane de dolari au dispărut din conturile bancare ale companiei aeriene low-cost. Ryanair nu a oferit prea multe detalii, dar având în vedere că este vorba de dolari, cel mai probabil banii au fost furaţi în momentul în care operatorul de zbor a încercat să achite kerosenul cumpărat pentru flota sa de avioane Boeing 737.

Însă banii au fost deturnaţi însă de hackeri şi transferaţi într-o bancă din China. Ryanair a anunţat că autorităţile irlandeze au reuşit să îngheţe cele cinci milioane de dolari. Acum este aşteptat transferul lor înapoi în conturile companiei aeriene.

Potrivit publicaţiei The Irish Times, autorităţile irlandeze au găsit destinaţia banilor cu ajutorul autorităţilor antifraudă din Asia, cel mai probabil cu participarea unei organizaţii internaţionale cu sediul central în Coreea de Sud. Chiar dacă banii au ajuns în China încă nu se ştie dacă hackerii care le-au furat banii celor de la Ryanari sunt chinezi. Identitatea lor încă nu a fost descoperită.

În acelaşi timp, cei de la Ryanair trebuie să îşi revizuiască propriile sisteme de siguranţă informatică. Însă nu este clar dacă vulnerabilitatea exploatată de hackeri a fost la compania aeriană sau la băncile în care îşi ţine banii.

Furtul de la Ryanair vine la o lună după ce hackerii au atacat şi British Airways. În cazul companiei britanice nu au accesat conturile bancare, ci informaţiile de identificare ale clienţilor fideli. Compania a dat însă asigurări că, deşi acele informaţii au putut fi accesate, nu au fost copiate de hackeri. Printre datele accesate se numărau şi detalii despre cardurile bancare ale clienţilor.

Sursă: www.digi24.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri