News

Hackerii au spart site-ul ISU Buzău. Cine a revendicat atacul cibernetic

Hackerii au spart site-ul ISU Buzău. Atacul a fost revendicat de o grupare specializată în astfel de atacuri, situația nefiind remediată nici după mai multe ore.
24.04.2023 | 09:57
Hackerii au spart siteul ISU Buzau Cine a revendicat atacul cibernetic
Hackerii au spart site-ul ISU Buzău. Foto: unimedia.info
ADVERTISEMENT

Hackerii au spart site-ul ISU Buzău. Atacul a fost revendicat de o grupare specializată în astfel de atacuri, situația nefiind remediată nici după mai multe ore. Hackerii au adăugat un link pe pagina ISU, care duce spre o platformă dedicată jocurilor video.

Hackerii au spart site-ul ISU Buzău

Potrivit Știrile PRO TV, gruparea responsabilă de acest atac nu este străină specialiștilor din România. În urmă cu o săptămână, pagina de internet a Ministerului Dezvoltării a fost dezactivată de hackeri, iar aceștia au postat un mesaj care critică în termeni duri corupția din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Ministerul Dezvoltării transmitea atunci că nicio informație de pe site nu a fost afectată de atacul hackerilor. ”Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei lucrează la soluţionarea problemelor tehnice apărute şi colaborează cu autorităţile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului. Datorită intervenţiei prompte a personalului de specialitate din cadrul ministerului, nicio informaţie publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost depreciată sau pierdută.

Prioritatea ministerului este soluţionarea cu succes şi cât mai rapidă a incidentului, pentru a ne asigura că site-ul nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică şi că utilizatorii acestuia îl pot folosi din nou fără riscuri”, se precizează în informare”, transmiteau reprezentanții ministerului în acel moment.

ADVERTISEMENT

Hackerii anunțau în acel moment că au pornit ”Operațiunea România”, prin care au promis că ”vor demasca toți parlamentarii din România”. Hackerii au anunțat că au o problemă reală cu corupția din țara noastră, care afectează negativ dezvoltarea socială și economică.

”Din păcate, corupţia este încă o problemă majoră în ţara noastră şi afectează negativ dezvoltarea socială şi economică. Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situaţie prin angajamentul nostru ferm împotriva corupţiei şi prin faptul că ne unim forţele pentru a lupta împotriva acesteia.

ADVERTISEMENT

În acest sens, trebuie să fim foarte atenţi şi să nu acceptăm niciodată acţiunile corupte ale celor care se află la Putere. În curând, toţi parlamentarii României vor fi demascaţi pentru acţiunile lor corupţie şi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor”, au transmis hackerii. De asemenea, pe pagina ministerului a fost postat un mesaj de susținere pentru frații Tate, care ar fi nevinovați.

Se pare că hackerii respectivi ar fi și cei care au spart site-ul ISU Buzău, dar și cei care au spart site-ul Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. Asta, în condițiile în care și pe acest site a fost publicat un mesaj similar aceluia de pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

ADVERTISEMENT

Site-ul partidului din Republica Moldova a fost afectat inclusiv în variana în limba rusă, conform presei de la Chișinău. ”Din păcate corupția este încă o problemă majoră în țara noastră și afectează negativ dezvoltarea socială și economică. Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situație prin angajamentul nostru ferm. În curând, toți parlamentarii României vor fi demascați pentru acțiunile lor corupte”, a fost și mesajul publicat pe site-ul PCRM.

ADVERTISEMENT
Tags: