News
notix pixel id

Hackerii au spionat NATO şi Casa Albă: cum a fost posibil

Hackerii se folosesc de o vulnerabilitate în Flash pentru a spiona ministere de externe din diverse ţări. Acelaşi element a fost întâlnit în trecut, atunci când au avut loc unele atacuri...
15.10.2015 | 14:55
Hackerii au spionat NATO şi Casa Albă: cum a fost posibil
ADVERTISEMENT

Hackerii se folosesc de o vulnerabilitate în Flash pentru a spiona ministere de externe din diverse ţări. Acelaşi element a fost întâlnit în trecut, atunci când au avut loc unele atacuri asupra Casei Albe şi asupra NATO.

La începutul acestui an, hackerii din cadrul Pawn Storm s-au folosit de unele metode extrem de interesante pentru a spiona ţinte extrem de importante, precum NATO sau Casa Albă. În cadrul acestora atacuri, unele persoane primeau mail-uri ale căror titluri avea legătură cu unele dintre cele mai importante evenimente din perioada respectivă. Mail-ul conţinea foarte puţin text, iar pentru a afla mai multe informaţii, cititorul era sfătuit să urmeze un anumit link.

Atunci când făcea click pe un link, utilizatorul încărca un anumit script care trimitea atacatorilor informaţii în legătură cu sistemul de operare folosit, fusul orar, browser-ul şi plugin-uri instalate. Atunci când anumite criterii sunt îndeplinite, era afişat chiar şi un anumite mesaj care informa victima că un anumit plugin HTML5 trebuia instalat pentru a vizualiza conţinutul site-ului respectiv. După cum era de aşteptat, add-on-ul acela nu era altceva decât Sednit (în cazul în care foloseai Windows), un program preferat de infractorii din mediul online.

ADVERTISEMENT

Aceiaşi oameni care au organizat acele atacuri se folosesc acum de o vulnerabilitate din Flash pentru a trimite mailuri similare către diverse ministere de externe din întreaga lume. Titlurile prin care vor să atragă atenţia au legătură cu războiul din Siria, Gaza sau Turcia. Site-ul Trend Micro menţionează că versiunile 19.0.0.185 şi 19.0.0.207 de Adobe Flash Player ar putea fi vulnerabile. Site-ul menţionează, de asemenea, că numeroase alte versiuni ar putea fi expuse şi i-a informat pe cei de la Adobe în legătură cu acest lucru.

Sursă: www.playtech.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri