News

Hackerii i-au venit de hac lui Donald Trump: „Acest site a fost piratat”

28.10.2020 | 08:52
Hackerii iau venit de hac lui Donald Trump Acest site a fost piratat
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de o săptămână înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, Joe Biden, democratul care promite să-l împiedice pe Donald Trump să obțină un nou mandat la Casa Albă, are parte de un „ajutor” nesperat.

Site-ul de campanie al actualului președinte a fost piratat pentru scurt timp în cursul zilei de marți, 27 octombrie, relatează AFP, citată de Agerpres. De altfel, hackerii au ținut să lase și un mesaj prin care să-și justifice gestul.

ADVERTISEMENT

Acest site a fost piratat, a indicat un mesaj postat câteva minute pe pagina donaldjtrump.com. Lumea este sătulă de informaţiile false pe care preşedintele le răspândeşte în fiecare zi”, au transmis aceștia prin intermediul paginii oficiale a republicanului.

Site-ul de campanie al lui Donald Trump a fost piratat

Totodată, hackerii au susţinut că se află în posesia unor informaţii confidenţiale despre Donald Trump şi guvernul său. Ba chiar au cerut plata cu criptomonedă pentru a dezvălui conţinutul.

ADVERTISEMENT

Tim Murtaugh, purtătorul de cuvânt al campaniei Trump 20 a confirmat ulterior că site-ul a fost piratat și a transmis că poliția efectuează investigaţii pentru a afla sursa acestui atac cibernetic.

Alegeri SUA 2020. Joe Biden, favorit în sondaje

În ultima dezbatere televizată, Donald Trump și Joe Biden au avut pe rând microfoanele oprite în momentul în care oponentul răspundea la întrebări. Organizatorii au luat această decizie din dorința de a evita întreruperile frecvente din timpul primei confruntări.

ADVERTISEMENT

De altfel, democratul s-a poziționat în favoarea instituirii regulii, pe când oponentul său a contestat-o, fără să aibă, însă, sorți de izbândă. De la criza COVID-19 până la încercările Rusiei și ale altor state de a influența alegerile și chiar sursele de finanțare pentru campaniile electorale, dezbaterea a acoperit toate subiectele de larg interes și a fost presărată cu acuzații dure de ambele părți.

Ulterior, sondajele de opinie îl indicau drept favorit pe Joe Biden, cu 51% din totalul voturilor exprimate, în vreme ce președintele în exercițiu a fost creditat cu doar 43%.

ADVERTISEMENT

Victoria-surpriză din precedentele alegeri, organizate în urmă cu patru ani, ridică, însă, un mare semn de întrebare în privința credibilității acestor sondaje.

ADVERTISEMENT