News

Hackerii pro-iranieni au spart pagina Jerusalem Post, pentru a marca doi ani de la uciderea generalului Soleimani

Luni, 3 ianuarie, hackerii pro-iranieni au spart site-ul publicației Jerusalem Post, pentru a marca doi ani de la uciderea generalului Qasem Soleimani.
03.01.2022 | 08:04
Hackerii proiranieni au spart pagina Jerusalem Post pentru a marca doi ani de la uciderea generalului Soleimani
ADVERTISEMENT

La primele ore ale zilei de luni, 3 ianuarie 2022, pagina web a publicației israeliene Jerusalem Post a fost atacată de hackeri pro-iranieni.

Cei care accesau site-ul JPost vedeau o ilustraţie care părea să amintească de generalul iranian Qasem Soleimani, asasinat într-un atac cu drone în Bagdad în aceeaşi zi, în 2020.

ADVERTISEMENT

Publicația Jerusalem Post, atacată de hackerii pro-iranieni, la 2 ani de la uciderea generalului Soleimani

Într-un articol publicat luni dimineață, ziarul israelian Jerusalem Post anunță că site-ul său web a fost spart. Jurnaliștii publicației au calificat acest incident drept ”o ameninţare pentru Israel”.

Hackerii au urcat pe pagina principală de ştiri JPost o ilustraţie ce părea să amintească de generalul iranian Qasem Soleimani, ucis într-un atac cu drone în Bagdad, pe 3 ianuarie 2020.

ADVERTISEMENT

În imaginea urcată de atacatorii apare un obiect în formă de rachetă pornind dintr-un inel cu piatră roşie purtat pe degetul unui pumn strâns, o referire la un inel distinctiv, pe care îl purta Soleimani.

Fotografiei în cauză îi este asociat un text în engleză şi ebraică: ”Suntem aproape de voi acolo unde nu vă gândiţi”.

ADVERTISEMENT

Conform JPost, până la această oră nu este clar dacă hackerii sunt din Iran sau susținători din afara țării sau dacă au fost sponsorizați de stat.

Jerusalem Post, vizat de hackerii pro-iranieni și în trecut

Nu este prima dată când site-ul celor de la Jerusalem Post este vizat de hackeri pro-iranieni.

În mai 2020, hackerii pro-iranieni au înlocuit pagina de start a site-ului cu o ilustrare a arderii Tel Aviv-ului, în timp ce prim-ministrul de atunci, Benjamin Netanyahu, înota după un salvator. Poza de atunci avea și mesajul: ”Fiți gata pentru o mare surpriză”. O serie de site-uri web israeliene suplimentare au fost vizate în atac la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Qasem Soleimani, unul dintre cei mai periculoși generali iranieni, a fost ucis în Irak la ordinul lui Donald Trump, pe 3 ianuarie 2020. Acesta era comandantul unității paramilitare de elită a Gărzilor Revoluţionare Iraniene, specializată în operaţiuni externe clandestine.

În momentul atacului, Qasem Soleimani se afla în apropiere de aeroportul internațional din Bagdad. Convoiul său a fost lovit de rachete. Potrivit SUA, acțiunea a fost comandată chiar de președintele american, pentru a preveni viitoare atacuri iraniene și pentru a-i proteja pe cetățenii americani.

ADVERTISEMENT