News

Hackerii, un nou atac virtual: au furat criptomonede în valoare de peste 80 de milioane de dolari, în Japonia

Un nou atac virtual de proporții din domeniul crypto a fost consemnat recent. Hackerii au furat criptomonede în valoare de circa 80 de milioane de dolari, la o bursă din Japonia.
19.08.2021 | 10:33
Hackerii un nou atac virtual au furat criptomonede in valoare de peste 80 de milioane de dolari in Japonia
Hackerii, un nou atac virtual: au furat criptomonede în valoare de peste 80 de milioane de dolari, în Japonia. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Hackerii lovesc din nou crunt în domeniul crypto. Bursa japoneză Liquid Global Official a fost atacată de pirații virtuali. Aproximativ 80 de milioane de dolari în active digitale au fost furate de pe platformă.

În această săptămână, cei de la Liquid au suspendat depozitele și retragerile de active, după ce conturile virtuale au fost sparte într-o încălcare gravă a securității companiei.

ADVERTISEMENT

Hackerii, atac virtual în Japonia: au furat criptomonede în valoare de peste 80 de milioane de dolari

Firma asiatică a anunțat, într-un mesaj postat pe Twitter, joi dimineață, că wallet-urile (conturile) au fost compromise și că mută activele în alte conturi.

”În prezent, investigăm și vom oferi actualizări periodice. Între timp, depozitele și retragerile vor fi suspendate”, spun reprezentanții companiei, conform TheBlockCrypto.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj ulterior, Liquid a specificat patru adrese blockchain – în Bitcoin, Ethereum, Tron și XRP – despre care se crede că sunt asociate cu hackerul.

Deocamdată, Liquid nu a confirmat care este valoarea totală de bunuri care au fost furate.

Sursa citată, care a verificat fluxul de date din lanț de la cele patru adrese, scrie că au dispărut active criptografice în valoare de peste 80 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Mai exact, peste 106 BTC, 9.000.000 TRX, 11.000.000 XRP și tokenuri ETH și ERC-20 par să fi fost luate de către hackeri.

Criptomonede în valoare de peste 600 de milioane de dolari, furate de hackeri săptămâna trecută

Atacul din prezent produs în Japonia vine la o săptămână distanță de la o altă acțiune similară a hackerilor.

ADVERTISEMENT

Pe 11 august, peste 600 de milioane de dolari au fost furați în ceea ce este probabil unul dintre cele mai mari furturi de criptomonede din istorie, a scris CNBC.

La acea dată, hackerii au exploatat o vulnerabilitate din Poly Network, o platformă care conectează diferitele blockchain-uri pentru ca acestea să poată funcționa împreună.

Echipa Poly Network a dezvăluit atacul într-o postare pe Twitter și a cerut hackerilor să ia legătura cu ea și să ”returneze activele furate”.

Blockchain-ul reprezintă o listă de înregistrări de date care ține evidența diferitelor criptomonede. Fiecare monedă digitală are propriul său blockchain, fiind diferite unele de celelalte.

Poly Network, o rețea descentralizată de activități financiare, a anunțat că poate face aceste blockchain-uri diferite să funcționeze împreună.

”Suma de bani pe care ați furat-o astăzi este cea mai mare din istoria defi”, a scris echipa Poly Network într-o altă postare pe Twitter.

ADVERTISEMENT