Gică Hagi a intrat în istoria Cupei Mondiale. Pe listă se mai află Buffon şi Gruyff

Iuliana Spirache   
in Fotbal intern
08/04/2018, 15:39
Gică Hagi a intrat în istoria Cupei Mondiale. Pe listă se mai află Buffon şi Gruyff

Gheorghe Hagi, antrenorul şi patronul formaţiei FC Viitorul Constanţa, a intrat în istoria Cupei Mondiale de fotbal. “Regele” a fost inclus de France Football pe lista celor 100 de fotbalişti din toate timpurile care au marcat în această competiţie internaţională, alături de alţi fotbalişti fabuloşi, cum ar fi: Garrincha, Fontaine, Eusebio, Beckenbauer, Cruyff, Roberto Baggio sau Buffon.

Fostul mare internaţional român i-a impresionat pe jurnaliştii de la France Football, după ce a înscris în cea mai importantă competiţie cu balonul rotund din lume. “Gică Hagi este unul dintre marii artişti ai Cupei Mondiale din 1994”. Aceştia şi-au adus aminte de turneul fabulos făcut de Gheorghe Hagi în Statele Unite ale Americii, atunci când “Regele” a tras după el echipa naţională a României până în sferturile de finală ale competiţiei, reuşind trei goluri şi patru pase decisive. 

“Hagi şi-a dus echipa în sferturile de finală!”

”Considerat cel mai mare jucător al României, Gheorghe Hagi a participat la trei Cupe Mondiale. Dacă România nu a reuşit să treacă de optimi în 1990 şi 1998, ediţia din 1994, pe de altă parte, a fost un adevărat succes. Hagi şi-a dus efectiv echipa în sferturile de finală, marcând trei goluri şi oferind patru pase decisive în cinci meciuri”, a mai scris France Football despre cel mai bun fotbalist român din istorie.

Închide ×