Fotbal intern

Hagi critică tactica aleasă de Rădoi la meciul cu Germania de la EURO U21: „Trebuia să schimbe ceva”

07.07.2019 | 10:57
Hagi critica tactica aleasa de Radoi la meciul cu Germania de la EURO U21 Trebuia sa schimbe ceva

România U21 a reușite cea mai mare performanță din istoria sa, ajungând până în semifinale la EURO U21, acolo unde a fost eliminată de naționala Germaniei, scor 2-4. 

Hagi critică tactica aleasă de Rădoi la meciul cu Germania de la EURO U21

Deși nemții au preluat conducerea abia în minutul 90, iar România a făcut o primă repriză fantastică, Gică Hagi a avut un mesaj neașteptat pentru selecționerul Mirel Rădoi după Supercupa pe care Viitorul a câștigat-o cu CFR Cluj, scor 1-0. Hagi crede că Rădoi a greșit tactica în repriza secundă, când echipa națională ar fi trebuit să fie mai atentă în defensivă. Interesant este că tocmai Ianis Hagi a comis penalty-ul în urma căruia nemții ne-au egalat la 2.

“Ne-am asumat nişte riscuri care nu ne trebuiau. Pe poziţionare, pe minge statică, trebuia să ne poziţionăm mult mai bine. Echipa trebuia să se poziţioneze mult mai bine. După aceea vine o greşeală, dar trebuia ca poziţia să fie mult mai bună a tuturor.

Conduceam 2-1 şi cred eu că poziţia echipei putea fi mai joasă puţin, să stea mai bine poziţional. După aceea mergi în atac. Noi ne-am dus în atac şi am uitat de apărare şi am lăsat golul acela, 20 de metri.

Primul meci a mers, al doilea meci a mers, al treilea meci te analizează adversarul, trebuie să aduci ceva nou. Probabil că trebuia să schimbe ceva”, a declarat Gică Hagi, într-o conferinţă de presă, după Supercupa României.

Mirel Rădoi rămâne selecționerul naționalei U21 și în următoarea campanie de calificare la EURO, în ciuda ofertelor primite din zona arabă. România a reușit două victorii mari la EURO U21, învingând Croația cu 4-1 și Anglia cu 4-2. A remizat cu Franța 0-0, meci în urma căruia ambele echipe s-au calificat mai departe, iar împotriva Germaniei a pierdut cu 2-4 după ce a condus cu 2-1.