Fotbal intern

Strategia lui Hagi pentru play-off. Ce GREŞEALĂ nu va mai repeta!

Gică Hagi a pregătit o strategie specială pentru play-off pentru ca Viitorul să nu mai repete prestaţia jalnică de anul trecut. Viitorul este echipa viitorului, dar şi a prezentului în...
08.03.2017 | 00:05
Strategia lui Hagi pentru playoff Ce GRESEALA nu va mai repeta
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a pregătit o strategie specială pentru play-off pentru ca Viitorul să nu mai repete prestaţia jalnică de anul trecut. Viitorul este echipa viitorului, dar şi a prezentului în România. Echipa lui Gică Hagi a terminat sezonul regulat pe primul loc, cu 51 de puncte, la 4 puncte distanţă de favorita Steaua. La intrarea în play-off, după înjumătăţire, Viitorul mai are doar două puncte avans faţă de principala urmăritoare.

Lucrurile merg bine, însă, şi în celelalte compartimente ale Academiei „regale”. Echipa Under 19 a ajuns în „optimile” UEFA Youth League, unde nu a putut trece de Porto, meci jucat într-o singură manşă în Portugalia. Dar marea întrebare care rămîne şi se pune obsesiv chiar în rîndul oamenilor de fotbal din România este dacă Viitorul „mare” are forţa să ţină pasul cu ceilalţi adversari şi în play-off. Iar „amestecul” Craiovei în acest duel nu poate fi decît bine-venit…

ADVERTISEMENT

6 puncte din 30!

Revenind la seniorii lui Gică Hagi, să ne reamintim că anul trecut, după calificarea în primele 6 echipe din România, au avut un parcurs lamentabil. După ce au terminat sezonul regulat pe locul 4, cu 46 de puncte, în play-off elevii „Regelui” au mai strîns în cele 10 meciuri jucate doar 6 (şase!) puncte. Din 30 posibile. 20 %. Astfel că Viitorul, cu punctele înjumătăţite de regulament şi apoi risipite de „copii” pe teren, termina campionatul trecut pe locul 5, cu 29 de puncte…

Patronul-antrenor schimbă foaia: credit total „copiilor”

Acum, Gică Hagi nu mai vrea sub nici un chip să repete greşelile de anul trecut. FANATIK.RO a aflat că în primăvara lui 2016, după ce Viitorul s-a calificat în play-off, „patronul” s-a grăbit să mărească salariile unor jucători din echipă. Ei bine, aceştia s-au culcat pe o ureche, iar rezultatele proaste s-au văzut imediat. În cele 10 meciuri jucate în play- off, Viitorul a obţinut doar o singură victorie. Apoi, la sfîrşitul sezonului, Hagi a redus, în primul rînd, numărul jucătorilor trecuţi de 26 de ani, pe care, iniţial, el îi considerase ca fiind capabili să îl ajute în play-off datorită experienţei. „Antrenorul”, de această dată, a început să facă curăţenie la echipă, iar primii de care s-a despărţit au fost Bănel  Nicoliţă, Pablo de Lucas şi portarul Peterson Pecanha.

ADVERTISEMENT

A impus acelaşi sistem de joc la toate grupele din Academie

Titularizarea „copiilor” valoroşi din Academie, şi nu numai!, a fost prima mişcare cu rezultate certe, vedeţi clasamentul actual.

Apoi, Gică Hagi a decis să impună în toată Academia o regulă generală. Pe lîngă faptul că face aproape zilnic şedinţe cu toţi antrenorii, „Regele” le-a transmis acestora că toate grupele sale de juniori trebuie să joace în sistemul pe care el îl are la prima echipă, 4-3-3. Atît, 4-3-3 şi nimic altceva.

ADVERTISEMENT

Şi încă ceva. Participarea echipei U19 în UEFA Youth League i-a făcut pe jucătorii tineri care au urcat la prima echipă să aibă evoluţii din ce în ce mai bune atunci cînd Hagi i-a trimis pe teren în meciurile din Liga 1. Cel mai bun jucător al generaţiei respective este Florinel Coman, care la această oră are un salariu la Viitorul de 1.000 de euro pe lună. Şi joacă! Fără comentarii.

„Nimic deosebit: muncă, muncă şi iar muncă”

Contactat de FANATIK.RO pentru a discuta despre situaţia actuală de la Viitorul, preşedintele clubului, Petre Peniu, a declarat că în mod sigur de această dată echipa lui Hagi va avea un alt parcurs în play-off: „Sînt convins că de această dată lucrurile vor sta bine pentru noi în play-off. Peste copiii noştri talentaţi a mai trecut un an, iar faptul că au avut posibilitatea să joace în Liga Campionilor la tineret le-a dat încredere mare în forţele lor. Pe lîngă Florinel Coman o să mai auziţi cît de curînd de un Boboc, de un Băluţă – nu are nici o legătură de rudenie cu Alex Băluţă de la Craiova, care tot de la noi a plecat în Bănie -, de un Cicâldău sau de un Vână. Şi mai sînt mulţi alţii care vor face pasul cît de curînd la echipa mare.

ADVERTISEMENT

Care este secretul? Nimic deosebit: muncă, muncă şi iar muncă. Asta le cere Hagi celor cu care lucrează. Şi vreau să ştiţi că acest om stă la Academie de dimineaţă pînă seara. Îşi sacrifică non-stop cea mai mare parte a timpului tot pentru fotbal, aşa cum făcea şi cînd era jucător activ. Eu consider că în şapte ani Viitorul a făcut lucruri bune pentru fotbalul românesc, iar Gică Hagi are în plan să crească performanţele cu echipa noastră în următoarea perioadă. Pentru că este genul de om care ridică ştacheta de la an la an, are asta în sînge”.

Gică Hagi este genul de om care ridică ştacheta de la an la an, are asta în sînge” (Petre Peniu, preşedinte Viitorul)

10 ore pe zi este minimul de timp pe care „patronul-antrenor” îl petrece la Ovidiu

46 de puncte a strîns Viitorul la finalul sezonului regulat de anul trecut

51 de puncte are Viitorul la finalul actualului sezon regulat şi va intra în play-off cu 26, două mai multe decât Steaua

ADVERTISEMENT