Fotbal intern

Hagi, decizie radicală cu repetiție! A două oară când “Regele” transmite că nu mai vinde rivalelor. La 7 luni de la primul anunț, Ionuț Vînă ajungea la FCSB

18.09.2019 | 13:57
Hagi decizie radicala cu repetitie A doua oara cand Regele transmite ca nu mai vinde rivalelor La 7 luni de la primul anunt Ionut Vina ajungea la FCSB

Gică Hagi a anunțat după meciul câștigat de echipa sa cu Gaz Metan Mediaș (4-1) că nu va mai ceda jucătorii importanți rivalelor din Casa Pariurilor Liga 1. Totuși, nu este prima dată când Hagi ia o astfel de decizie radicală. În luna decembrie a anului trecut, “Regele” anunța același lucru, cu doar 7 luni înainte de a-l ceda pe Ionuț Vînă la FCSB.

La 7 luni de la “nu mai dau jucători în altă parte” a venit transferul lui Vînă

Momentul de după meciul cu Gaz Metan Mediaș a consemnat a doua declarație prin Hagi anunță că nu va mai vinde jucători formațiilor rivale din Casa Pariurilor Liga 1. În luna decembrie a anului trecut, după o înfrângere cu FCSB, managerul Viitorului anunța că nu mai acceptă să fie învins de jucătorii pe care i-a crescut și că va stopa plecările fotbaliștilor crescuți în academie la alte mutări din primul eșalon: “Am produs jucători foarte mulţi, dar nu mai pot să stau să mă bată jucătorii pe care i-am crescut eu. De ce să mă bată? Toată ziua mă bat. Nu o să mai accept să mai dau în altă parte jucători“.

Totuși, hotărârea lui Gică Hagi a cedat la prima ofertă făcută de Gigi Becali. FCSB a dat 750.000de euro pentru transferul mijlocașului Ionuț Vînă, iar suma l-a făcut pe Hagi să uite de promisiunea făcută cu 7 luni în urmă.

Gabi Iancu, primul jucător plecat pe axa Ovidiu - București. Sursă Foto: Sportpictures
Gabi Iancu, primul jucător plecat pe axa Ovidiu – București. Sursă Foto: Sportpictures

Gigi Becali nu mai vrea fotbaliști de la Viitorul

După ce Hagi a anunțat încă o dată că nu vrea să mai cedeze jucători importanți în Casa Pariurilor Liga 1, Gigi Becali s-a repliat și a afirmat că nu avea de gând să propună oferte pentru fotbaliștii Viitorului, punându-și speranțele în copiii crescuți de FCSB în academia de la Berceni.

“Eu am luat ce trebuia să iau de la Gică, nu mai am nevoie, acum am academie eu. Sunt prost, ce mai trebuie să cumpăr? Cea mai buna marfă e la mine” a declarat Gigi Becali pentru ProX.

Chiar dacă acum dorește să folosească produsele propriei academii, Gigi Becali a fost patronul care a băgat în conturile celor de la Viitorul cei mai mulți bani.Prima tranzacție între cele două grupări s-a produs în ianuarie 2013, când se plăteau 400.000 de euro pentru Gabi Iancu. Ultima tranzacție realizată între FCSB și Viitorul a fost chiar în vara acestui an, când, la 7 luni de la anunțul hotărât al lui Hagi, Ionuț Vînă venea la București în schimbul a 750.000 de euro. În total, Gigi Becali i-a oferit lui Gică Hagi peste 8 milioane de euro, pentru 8 fotbaliști:

  • Gabi Iancu – 400.000
  • Alexandru Târnovan – 300.000
  • Alin Toșca – 400.000
  • Florin Tănase – 1.500.000
  • Romario Benzar – 700.000
  • Dragoș Nedelcu – 2.100.000
  • Florinel Coman – 2.700.000
  • Ionuț Vînă – 750.000