News

“Doctorul HAGI i-a MÎNCAT lui Pintilii 5 ani de CARIERĂ”

UPDATE, 19:52 / Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, l-a atacat dur pe Ioan Sdrobiş, după ce acesta l-a jignit pe Gheorghe Hagi. "Pinti venise în probe în anul 2007 din postura de fundaş...
09.02.2014 | 19:56
Doctorul HAGI ia MINCAT lui Pintilii 5 ani de CARIERA

UPDATE, 19:52 / Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, l-a atacat dur pe Ioan Sdrobiş, după ce acesta l-a jignit pe Gheorghe Hagi. “Pinti venise în probe în anul 2007 din postura de fundaş central, acolo unde jucau Rădoi, Ghionea, Goian şi Baciu. Steaua l-a ales pe Bicfalvi, care avea 19 ani şi calităţi remarcabile. Eu tocmai plecasem din club, dar apucasem să-l recomand. Îmi plăceau trei jucători de la U18, Bicfalvi, Liviu Ganea şi Rusescu. Să-l jigneşti pe Hagi e cel mai mare sacrilegiu de care poate fi capabilă o persoană care a trăit din fotbalul românesc”, a scris Stoica pe facebook.

––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Avea 22 de ani şi nu-i venea să creadă. Dulgherul din satul Dancu, comuna Holboca, judeţul Iaşi, îşi stabilise un „deadline” cînd începuse fotbalul: să joace în Liga 1 pînă la această vîrstă, deşi se apucase tîrziu, la 17 ani, cînd alţii aveau deja ani vechime şi multe cantonamente la activ. Mihai avea puţin peste 22 de ani şi urma să plece în cantonamentul de vară cu cea mai titrată echipă din ţară, Steaua Bucureşti, care era pregătită de cel mai mare fotbalist român din istorie, Gică Hagi. Era acolo, alături de Mirel Rădoi, Dorin Goian, Sorin Ghionea, Bănel Nicoliţă, Nicolae Dică, Mihăiţă Neşu, cu toţii semifinalişti ai Cupei UEFA cu doar un an înainte, cu Rică Neaga, care abia se întorsese din Coreea, cu Ovidiu Petre, om de naţională, cu Mihăiţă Pleşan, cînd acesta încă mai era o speranţă, şi cu mulţi alţii.

Lunetistul era cel mai bun după antrenor

Aerul tare al munţilor din Austria l-a făcut să viseze frumos şi să încerce să arate tot ce poate. El, Bicfalvi, Iacob (actualul rapidist), erau puştii care trebuiau să confirme. La unul dintre antrenamentele de la Kaprun, Gică Hagi şi-a pus elevii să tragă la poartă. Un exerciţiu simplu, cel puţin teoretic, pentru nişte băieţi care primeau contracte de zeci şi sute de mii de euro ca să joace fotbal. De ce i-o fi pus Hagi să tragă la poartă? Atît de simplu era un antrenament la echipa care visa titlul? Hmm… „Regele” ştia el ce ştia. Poarta, cu cei 7 metri ai ei, era totuşi o ţintă prea dificilă pentru unii dintre ei. Rădoi, Ghionea, Goian, Nicoliţă, Dică, Neşu cînd nimereau, cînd nu. Lovin şi Ovidiu Petre parcă erau la concurs de pierdut baloane. Noroc că în spatele porţii era ditamai „zidul” de plasă, că altfel rămînea toată formaţia fără obiectul muncii! Dar Lovin „a păcălit” şi acest obstacol şi a aruncat o minge pe un teren alăturat, unde se juca tenis. Gigel Coman şi Neaga făcuseră pariu pe un suc cine dă primul gol. Deşi e greu de crezut, Neaga a cîştigat, dar numai după ce s-a apropiat la doar vreo 20 de metri de poartă. Numai un singur fotbalist trăgea cu precizie de lunetist şi din vreo zece încercări, doar una nu şi-a atins ţinta, dar oricum nu s-a dus departe. Hagi n-a avut ochi pentru cel care trăgea astfel, pentru că era prea deranjat de incredibila impotenţă a tuturor celorlaţi, care parcă erau legaţi la ochi. Şi Hagi a luat mingea şi a început s-o plaseze cum numai el ştia, doar la vinclu sau sub bară, de la diverse distanţe. Nimeni nu mai ştia cine fusese al doilea după Hagi la precizia şuturilor, un anume aspirant la glorie, unu’ Mihai Pintilii. La finalul cantonamentului, surpriză totală: Hagi nu i-a zis nimic de precizia şi forţa şuturilor, ci că este prea lent şi nu poate face faţă cerinţelor de la Steaua!

www.fanatik.ro

„Inflaţie” pe postul lui

Pintilii a prins atunci cel mai nefericit context, pentru că Gigi era mai bogat ca niciodată (atunci ajunsese cel mai bogat român, cu o avere de peste 1 miliard de euro), criza era încă departe şi nimeni n-o mirosea. Pentru cei care l-au judecat atunci pe Pintilii, astea au reprezentat tot atîtea argumente să fie lăsat la vatră. Gigi arunca banii în stînga şi-n dreapta, nici nu-l mai interesau transferurile pe „mărunţiş”, atît cît ar fi costat „minerul”. Atunci au venit 12 jucători, care au costat, în total, peste 8 milioane de euro, cea mai mare sumă cheltuită de Steaua în vreo campanie de transferuri! Pe patru dintre achiziţii (Emeghara, Pleşan, Golanski şi Rada) plătise peste 1 milion de euro. În plus, fundaşii (acest post îl juca atunci Pintilii) se călcau în picioare, la fel mijlocaşii de acoperire (erau Rădoi, Pleşan, Lovin, Ovidiu Petre, Paraschiv – care urma să plece la Rimini -, Bicfalvi, Iacob). Unde să mai intre şi Pintilii?

L-au luat peste 5 ani cu un sac de bani

Şi a urmat pasul înapoi, încă o vreme la Jiul Petroşani, apoi Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii şi, din nou, Steaua, deşi jurase că nu se va mai întoarce unde a fost batjocorit. Numai că dorinţa de a ajunge iar sus nu l-a părăsit niciodată, ci l-a înrăit. Şi, ce coincidenţă stranie, a primit bilet la trenul care ducea tot în Ghencea, deşi se spune că o astfel de ocazie nu ţi se iveşte decît o dată în carieră. În vara lui 2012, Steaua a plătit 850.000 de euro pentru jucătorul pe care putea să-l ia pe o sumă modică în urmă cu cinci ani. A mai trecut un an şi jumătate, timp în care cuplul de mijlocaşi centrali Pintilii – Bourceanu a jucat perfect, Steaua a cîştigat titlul şi Supercupa, a ajuns în primăvara Ligii Europa, a bătut pe Ajax şi pe Chelsea, a intrat în grupele Ligii Campionilor, iar acum e văzută favorită la event. Căpitanul Alex Bourceanu a plecat recent, la Trabzonspor, şi banderola de căpitan a trecut de pe braţul numărului 55, pe cel al purtătorului tricoului cu numărul 5.

„Domnul doctor docent a mers pe marii Lovin, Pleşan, Ovidiu Petre”

Ioan Sdrobiş, antrenorul care l-a promovat şi pe Pintilii, ca pe mulţi alţi fotbalişti, a strigat continuu din 2007 încoace că Gică Hagi i-a făcut o nedreptate mijlocaşului. „Părintele” a revenit cu un discurs violent la adresa „Regelui” după ce Pinti a primit onoarea şi responsabilitatea de a purta banderola celei mai titrate echipe din România. „Mă bucur foarte mult pentru Mihai Pintilii că a ajuns căpitanul Stelei. Însă, regret enorm că acest mare <academician doctor docent în fotbal>, Gică Hagi, i-a mîncat acestui băiat mai bine de cinci ani din carieră. De ce? Păi, ştiţi foarte bine că acela căruia voi îi ziceţi <Regele>, care s-a chinuit şi el să ajungă antrenor, dar nu a reuşit nici pînă acum, l-a dat afară prin 2007 pe Pintilii de la Steaua. Dacă Gicuţă avea minte şi nu îl dădea afară atunci pe Mihai, băiatul ăsta depăşea şi etapa Steaua şi juca acum în străinătate. Ştiu încă de pe vremea în care juca la Jiul Petroşani că el îşi dorea nespus să joace în campionatul turcesc. Marele lui ghinion a fost nu că a ajuns la Steaua, ci că a dat peste Hagi. Eu vorbisem în prima fază cu Olăroiu, care voia să-i ia la Steaua pe Pintilii şi pe Bicfalvi. Băieţii s-au dus acolo, dar, după două săptămîni, Oli a plecat, iar Pintilii şi Bicfalvi au plecat în cantonament cu Hagi în Austria. Ulterior, <domnul doctor docent> l-a anunţat pe Pintilii că nu mai are nevoie de serviciile lui, că e lent, că îi are pe postul lui pe marii Lovin, Pleşan şi Ovidiu Petre. Hagi i-a mai spus că poate să se ducă doar la Gloria Buzău, că mai mult nu are cum să îl ajute. Eu i-am zis să revină la Petroşani, ceea ce s-a întîmplat, iar acum vedeţi şi voi că Mihăiţă, după ce a fost, între timp, pe la Curtea de Argeş şi pe la Pandurii, a ajuns căpitanul Stelei”, ne-a declarat Ioan Sdrobiş, antrenorul care l-a promovat la echipa „minerilor”.

www.fanatik.ro

„Nu ştiu de ce nu a fost oprit, se descurcase bine”

Jucătorii care în 2007 au fost colegi cu Pintilii la primul cantonament al acestuia cu trupa din Ghencea, îşi amintesc că jucătorul venit de la Petroşani s-a prezentat foarte bine atunci, în Austria. „Îmi amintesc că Bicfalvi şi Pintilii au venit la Steaua în vara lui 2007. Amîndoi erau timizi, însă la antrenamente mi s-au părut doi fotbalişti OK, chiar destul de buni, de nivelul Stelei. Nu ştiu de ce Pintilii nu a mai fost oprit de Hagi. A fost exclusiv decizia antrenorului.Însă, Mihai se descurcase bine cu noi în cantonament. Mă bucur că nu a clacat atunci din cauză că nu a fost oprit la Steaua, deoarece vedeţi şi voi că într-un final el a reuşit. S-a întors la Steaua şi chiar a ajuns căpitanul aceste echipe!”, a declarat Petre Marin pentru FANATIK.

N-ai semnat, ai plecat

Mihai Pintilii îşi putea schimba singur destinul atunci, în 2007. Dar el s-a gîndit că singurul lucru care conta era să arate pe teren ce poate şi a făcut o gafă (sau omisiune) „administrativă” care l-a costat enorm. Cum a ajuns la Bucureşti, Eric Bicfalvi, colegul său de la Jiul, întîi a semnat contractul, apoi a început să se antreneze. Pintilii nu s-a grăbit să semneze şi, fiindcă nu era legat în nici un fel de club, şutul în fund a venit şi mai direct şi fără repercusiuni. „Bicfalvi a semnat contractul imediat după ce a ajuns la Steaua. Pintilii a mai amînat parafarea actelor, lucru care l-a costat, fiindcă a venit Hagi la echipă, l-a găsit fără contract semnat, iar apoi antrenorul a ales să meargă pe mîna lui Pleşan, iar pe Pintilii l-a îndepărtat”, ne-a dezvăluit un apropiat al fotbalistului.

Şi-a învăţat lecţia

Pintilii a ştiut cum să procedeze cînd a primit din nou un telefon de la Steaua, în vara anului 2012. S-a dus la „palatul” patronului în cîrje (era accidentat, dar n-a mai lăsat să treacă timpul), a semnat fără să citească angajamentul, uimindu-l chiar şi pe Gigi Becali. Şi a repornit pe drumul către glorie cu o întîrziere de cinci ani.

Gică Hagi nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile lansate de Ioan Sdrobiş.

8.150.000 de euro a cheltuit Steaua pe cei 12 jucători achiziţionaţi în vara anului 2007. Pintilii ar mai fi necesitat un „efort” de 100.000 de euro

850.000 de euro a costat Pintilii peste cinci ani, cînd a fost achiziţionat de la Pandurii

2,5 ani mai are contract Pintilii cu Steaua. Anul trecut, Gigi Becali a refuzat o ofertă de 3 milioane de euro pentru mijlocaşul central

 Gigi Becali n-a învăţat să-i pronunţe corect numele celui care a ajuns căpitan acum. Patronul îi spune „Pintili”, cu un singur “i”
 

„Mirel Rădoi e modelul meu. Era absolut fantastic în tot ceea ce făcea pe teren. Patronul nu e factor de stress. El face ce vrea, nu mă deranjează declaraţiile lui” (Mihai Pintilii, în vara anului 2012, cînd a semnat cu Steaua)