Fotbal intern

Hagi, în continuare Zeu la Galatasaray! Turcii i-au adus un omagiu la 19 ani de când s-a retras din fotbal. Video

26.05.2020 | 17:03
Hagi in continuare Zeu la Galatasaray Turcii iau adus un omagiu la 19 ani de cand sa retras din fotbal Video
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile, fiind foarte apreciat și la Galatasaray, formație alături de care a reușit să obțină cea mai mare performanță a unei echipe de club din Turcia, și anume să câștige Cupa UEFA în 2000, în fața lui Arsenal, la loviturile de departajare.

Turcii nu au uitat de „Rege” și i-au adus un omagiu la 19 ani de când s-a retras din fotbal.

Galatasaray l-a omagiat pe Gică Hagi

Galatasaray l-a omagiat pe Gică Hagi pe rețelele de socializare, la 19 ani de când „Regele” s-a lăsat de fotbal: „Legenda lui Galatasaray și-a încheiat cariera pe 26 mai 2001 și a adunat o colecție de goluri și trofee și sute de clipe memorabile”.

ADVERTISEMENT

„Nu te vom uita niciodată, Profesor Hagi!”, este mesajul postat de Galata.

Emre Belozoglu: “Dacă l-aş uita pe Hagi, aş fi omorât cu pietre!”

Emre Belozoglu, fostul coechipier al lui Gică Hagi de la Galatasaray, a vorbit despre stima și respectul pe care îl poartă pentru „Rege”: „Daca l-aş uita pe Hagi, aş fi omorât cu pietre. A însemnat enorm pentru fotbalul nostru.

El a fost cel mai mare. După Hagi au fost Alex şi Muslera”.

Emre Belozoglu avea doar 16 ani când Fatih Terim l-a adus la echipa mare a lui Galatasaray și a evoluat timp de cinci sezoane alături de Gică Hagi, fiind unul dintre cei mai mari admiratori ai românului.

ADVERTISEMENT

În prezent, tot Fatih Terim se află pe banca tehnică a lui Galatasaray, iar pentru campioana Turciei evoluează un alt român, Florin Andone.

Pe 17 mai, pe contul de Twitter al Europa League a fost rememorat celebrul moment de la finala Cupei UEFA din anul 2000, atunci când Galatasaray, cu Hagi și Popescu în componență, câștigau la penalty-uri împotriva lui Arsenal, condus de pe banca tehnică de legenda Arsene Wenger.

ADVERTISEMENT