Fotbal intern

Hagi şi Dulca, în conflict! “De ce, Cristi?”/ “Cu ei am pierdut”

Cristi Dulca i-a răspuns lui Gheorghe Hagi. Într-un limbaj diplomat, selecţionerul U21 i-a transmis "Regelui" că toţi jucătorii enumeraţi de el s-au aflat pe teren la cea mai mare umilinţă a...
14.09.2016 | 00:00
Hagi si Dulca in conflict De ce Cristi Cu ei am pierdut
ADVERTISEMENT

Cristi Dulca i-a răspuns lui Gheorghe Hagi. Într-un limbaj diplomat, selecţionerul U21 i-a transmis “Regelui” că toţi jucătorii enumeraţi de el s-au aflat pe teren la cea mai mare umilinţă a “tineretului”, 0-2 cu Bulgaria.

“Accept criticile lui Gică, nu o să port un dialog de la distanţă cu el. Aşa am gîndit tot lotul, Mitriţă a jucat doar 15 minute, Manea din şase etapă a fost trei rezervă. El are o problemă, am vorbit cu el. Bălaşa a jucat doar un sfert de minute. A fost alegerea mea, fiecare are strategia lui. În meciul cu Bulgaria, pe care l-am pierdut, s-au regăsit toţi jucătorii pe care i-a enumerat Gică. Au fluctuaţii de formă!

ADVERTISEMENT

Pentru mine nu este o alegere bună să pleci în străinătate, dar să nu joci la echipa de club. Rotariu şi Florin Tănase au avut un drum lung, nu puteam să îi bag a doua zi. Am vorbit cu jucătorii, erau obosiţi. Trebuie să fie un proiect de lungă durată, nu trebuie să plec după o ratare a calificării. Scheletul acestei echipe continuă. Nu am dubii asupra lui Rotariu şi Florin Tănase că nu au vrut să joace, nu ştiu de unde au apărut discuţiile astea”, a declarat Dulca.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi continuă războiul cu oficialii Federaţiei Române de Fotbal. De data aceasta, cel luat în vizor de către “Rege” este Cristi Dulca, antrenorul echipei naţionale U21.

“Regele” îi reproşează tehnicianului că jucători precum Cristi Manea, Mihai Bălaşa, Florin Tănase şi Alex Mitriţă nu reprezintă o soluţie pentru reprezentativa de tineret.

ADVERTISEMENT

…despre Cristi Manea: “Manea a jucat în echipa naţională de seniori şi nu este chemat la lot. De ce nu joacă cel mai scump jucător din categoria sa de vîrstă? Anul trecut, în vară, cînd nu era pregătit, a fost chemat şi a jucat fundaş stînga. Acum, cînd este în lot, este pregătit, joacă, nu este convocat. Lider de generaţie, promovat la naţionala mare! Doar nu am făcut eu blat cu Piţurcă?! De asta chiar nu puteţi să mă acuzaţi!”

…despre Bălaşa: “Este incredibil cum cel mai fundaş al României nu este chemat la lot. A jucat toate meciurile în Serie B, a promovat cu Crotone, joacă în străinătate şi nu este convocat. Întrebaţi-l pe Iovan despre Bălaşa la lotul naţional! Profesor! Şi el dispare din lot, chiar dacă joacă. Păi ce facem? De doi ani nu e chemat şi poate să joace pe orice post în apărare! E mai bun decît toţi decît toţi fundaşii din România”
…despre Florin Tănase: “Tănase nu are nimic de demonstrat! A demonstrat la Viitorul cine este! Cel mai bun jucător român sub 21 de ani! Are mai multe goluri marcate decît Stanciu şi nu a jucat la Steaua. Că nu ştie dacă-l mai cheamă! Păi Cristi, se termină campania şi el este născut în 1994. Unde să-l mai chemi? O să meargă la echipa mare, că-l cheamă Daum! Anul trecut, a venit de la echipa mare, 700 de kilometri pînă la Tg. Mureş, a jucat 15 minute şi s-a accidentat la gleznă. Atunci s-a paradit, la tine! Nu am spus nimic!”

ADVERTISEMENT

…despre Alexandru Mitriţă:“De ce nu este convocat Mitriţă? Joacă în Seria A. Alţii nu joacă şi sînt chemaţi. Echipa naţionala de tineret pierde! Păi să vă uitaţi cîte goluri dădeau cu Tănase şi Mitriţă la Moldovan, dar şi la Dulca, la început! Ce s-a întâmplat? Iar se bagă vreo chestie disciplinară, că-i de la Academie! Spunem că nu avem arie de selecţie, dar îi lăsăm acasă pe cei mai buni”

…despre Răzvan Marin:“Nu puteţi voi, de la tineret, să vă atribuiţi promovarea lui Marin la echipa mare! Nu, nici vorbă! E munca mea Cristi, nu a ta! Marin a jucat două zile la tine! Voi selectaţi, noi, cluburile, antrenăm! Federaţia are nevoie de cluburi! Cluburile sînt cei mai mari piloni, iar federaţia trebuie să aibă grijă de noi! Noi formăm jucători, noi îi furmizăm vouă, nu voi nouă! Marin la noi a jucat, nu la voi! Cînd l-a luat Daum, nici nu ştia unde-i naţionala de tineret! A jucat doar două meciuri”

…pentru Cristi Dulca:“Eu vreau să-mi văd de drumul meu, dar sînt nişte lucruri clare! Eu nu-ţi fac convocările Cristi, dar nici nu pot fi de acord cu anumite lucruri. Eşti prietenul meu şi ţi-o spun. Reprezinţi România şi noi vrem performanţă!

Trebuie să-mi asumi rezultatele, nu să dai în jucători! Dulca e prietenul meu, dar generaţia 94-95 este cea mai bună din România! Sînt jucători cu nemiluita în prima ligă şi sînt buni de tot! Are un lot nemaipomenit! Vreo zece dintre ei o să ajungă la naţională mare. Este o generaţie fantastică, nu bla, bla, bla. Şi nu se face nimic, pierdem cu bulgarii acasă, cu Danemarca. Nu puneţi tunurile pe jucători!

Toată lumea vorbeşte de Tănase, dar de Rotariu nu spune nimeni? Că vrea să intre, că nu vrea! Înseamnă că sînt probleme. Dacă Rotariu este chemat de Daum, apoi se duce la tineret şi nu joacă, ce să facă? Să înghită? Marin la fel! Vine de la lotul mare şi este rezervă la tineret! Păi Daum i-a chemat degeaba? Ţi-ai asumat asta, asumă-ţi şi rezultatul! Nu mai daţi în jucători, că au nevoie de susţinere!

Dacă eu dădeam peste aceste lucruri, pînă la 23 de ani nu mă vedeaţi la niciun lot. M-a văzut un om cinci minute la un meci şi m-a luat la echipa mare. Îl cheamă Mircea Lucescu!

Orice tînăr are nevoie de mentori şi profesori, iar noi trebuie să fim cei mai corecţi”.

ADVERTISEMENT