Hagi lansează dezbaterea momentului: „Cu siguranță Mutu ar fi avut loc în Generația de Aur”

Alin Miu   
in Echipa nationala
08/01/2019, 22:05
Hagi lansează dezbaterea momentului: „Cu siguranță Mutu ar fi avut loc în Generația de Aur”
Hagi, cuvinte mari de ziua lui Mutu

În ziua în care Adrian Mutu a împlinit 40 de ani, Gheorghe Hagi a oferit o declarație cât se poate de interesantă, spunând că „Briliantul” ar fi avut loc fără probleme în Generație de Aur.

Oamenii care au dus greul în ofensiva naționalei la Mondialul din 1994, atunci când s-a obținut cea mai mare performanță din istoria primei reprezentative, au fost Florin Răducioiu, Ilie Dumitrescu și Gheorghe Hagi. De altfel, nouă dintre cele zece goluri înscrise de România la Mondialul din SUA au purtat semnătura celor trei fotbaliști.

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!

Hagi lansează dezbaterea momentului

„Când a venit la echipa națională, l-am luat cu mine, am avut grijă de el. L-am încurajat în momentele dificile. A fost un jucător foarte, foarte valoros. Cu siguranță Mutu avea loc în Generația de Aur. Dacă era nevoie, mă scoteam pe mine. 

M-aș bucura să ajungă antrenor bun. Trebuie să muncească foarte mult însă. Să-i placă. El e un băiat foarte tânăr acum în antrenorat, trebuie să muncească foarte mult. Nu are cum să nu vină” – a spus Gică Hagi la TV Digi Sport.

Cine au fost atacanții Generației de Aur la CM 1994

Anghel Iordănescu a convocat pentru Mondialul din 1994 nu mai puțin de cinci atacanți.

  • Florin Răducioiu
  • Ilie Dumitrescu
  • Ion Vlădoiu
  • Viorel Moldovan
  • Marian Ivan

Adrian Mutu deține în acest moment recordul de goluri marcate pentru echipa națională, la egalitate cu Gică Hagi, fiecare marcând câte 35 de goluri. Totuși, nu mai puțin de 34 de goluri înscrise de Mutu au venit fie în meciurile amicale, fie în preliminarii. La turneele finale, Adrian Mutu a înscris doar în partida terminată la egalitate cu Italia, la EURO 2008.

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!
Închide ×