Video. Cum îl laudă FIFA pe Hagi la împlinirea a 53 de ani

Vicentiu Dinescu   
in Stiri sportive
05/02/2018, 15:13
Video. Cum îl laudă FIFA pe Hagi la împlinirea a 53 de ani

Federaţia Internaţională de Fotbal a scris că fostul căpitan al echipei naţionale a României a transformat extraordinarul în obişnuit, prin tehnica sa, prin viziunea jocului, prin şuturile sale redutabile şi prin creativitatea sa.

”Ca majoritatea fotbaliştilor de geniu, Gheorghe Hagi are mai multe supranume. Majoritatea îl cunoaşte ca . Dar pentru fanii lui Galatasaray, el este înainte de toate . În România supranumele său este simplu, . În ţara sa natală, Hagi este considerat de departe cel mai bun jucător din istorie. De-a lungul întregii sale cariere – în anii 1980 şi 1990 – el a declanşat pasiuni în România, datorită puterii sale de a transforma extraordinarul în obişnuit, prin tehnica sa, prin viziunea jocului, prin şuturile sale redutabile şi prin creativitatea sa. Pe teren, el era autoritar şi nu ezita să-şi certe coechipierii. În acelaşi timp, bucuria sa de a juca era contagioasă. Hagi iubea să controleze balonul şi tot ce făcea era marcat de sigiliul acestei iubiri”, se arată pe site-ul FIFA.

FIFA: ”Hagi, printre cei mai buni jucători din lume”

Sursa citată, care a postat şi un clip video pe canalul de Youtube, trece apoi momentele importante din cariera lui Hagi, insistând asupra evoluţiile sale extraordinare de la Cupa Mondială din 1994: ”A arătat o clasă care îl plasează printre cei mai buni jucători din lume”.

”A fost perfect pentru mine. Am marcat goluri care se numără printre cele mai frumoase din istoria Cupei Mondiale. Am fost lipsiţi de şansă. România a fost eliminată în sferturi de Suedia, la loviturile de departajre. Până atunci, eram cel mai bun jucător al turneului. După eliminarea noastră, am pierdut acest statut”, a declarat Hagi.

Fostul internaţional şi selecţioner al României, Gheorghe Hagi, împlineşte astăzi 53 de ani. Supranumit “Regele”, Hagi este considerat cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, fiind liderul promoţiei sale, denumită “Generaţia de Aur”.

Ştirea MOMENTULUI

Dinamo – Voluntari 2-1. Video! Vezi rezumatul. “Câinii”, pe primul loc

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.