Hagi merge la Manchester City – Steaua! “Vreau să văd şi Academia lor!”

Răzvan Scarlat   
in Fotbal intern
18/08/2016, 15:46
Hagi merge la Manchester City – Steaua! “Vreau să văd şi Academia lor!”

Gică Hagi este de părere că rezultatul Stelei cu Manchester City din partida tur reflectă nivelul la care se află fotbalul românesc.

“După acest rezultat, toată suflarea din fotbalul românesc şi-a dat seama la ce nivel am fost noi şi cum am ajuns acum. Asta e concluzia. City este un club la care preşedinte şi antrenori sînt doi foşti colegi de-ai mei, cu care am fost de la egal la egal. Pe vremea noastră, lucrurile erau în regulă. Îi băteam, eram competitivi la cel mai înalt nivel, acum realitatea este alta.

Nu trebuie să ne fie ruşine, trebuie să o acceptăm şi să o analizăm, apoi să alegem pe ce drum mergem. Vom vedea dacă vom mai avea puterea să construim ceva. Toată lumea de afară se întreabă ce se întîmplă în fotbalul românesc. Zece ani am fost la nivelul lor, chiar învăţau fotbal de la noi.

Întrebaţi-l pe Pep cu ce respect vorbeau de fotbalul românesc. Dacă vom reuşi să revenim, vom avea nevoie de foarte mult timp. Asta se va întîmpla dacă vom realiza cu toţii că sportul din România trebuie susţinut. Dacă vrem să ne mai identificăm în lume cu ceva important, care să reprezinte România la cel mai înalt nivel şi să ne facă mîndri că sîntem români, prima regulă este să finanţăm sportul, apoi ne trebuie ambiţie ca să facem performanţă. Să încercăm să fim cei mai buni!

Am mai spus-o, dar puţini sînt cei care ascultă. În multe discipline sportive, România a fost un exemplu, dar acum suferim. Acest proiect mare nu depinde de noi, ci de oamenii importanţi din România, care au putere şi pot să schimbe lucrurile. Eu, personal, mă simt mic şi neimportant. Încerc să fac un lucru la Constanţa, unde m-am născut, şi atît. Mai mult nu pot!”, a spus Hagi.

Gică Hagi a dezvăluit că va fi prezent la partida retur cu Manchester City, după ce a fost invitat de antrenorul formaţiei engleze, Josep Guardiola, şi preşedintele “cetăţenilor”, Txiki Beguiristain.

“O să mă duc la returul cu Steaua, să le văd Academia lui City, pentru că am auzit că este cea mai frumoasă din lume, cu o infrastructură extraodinară. Vreau să vizitez, să mai vorbesc cu ei, ca să mă simt din nou la nivelul cel mai înalt, să-mi aduc aminte cum era.

Chiar dacă pierd două zile de pregătire cu echipa, mi-am planificat această vizită, pentru că este unul dintre cele mai bune cluburi din lume, cu o filosofie importantă. Dacă, într-o bună zi, o să consideră că au ce să viziteze sau că sunt interesanţi, poate vor veni şi ei la Academia noastră. Deocamdată, eu mă duc la ei să învăţ lucruri bune!”, a spus Hagi.

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×