Fotbal intern

Hagi: “Nu mă simt inferior! Vreau să fiu cel mai bun din Europa!”

Campioana României, Viitorul Constanţa, s-a impus în faţa vicecampioanei cu scorul de 1-0 în etapa a noua din Liga 1 Betano, iar Gheorghe Hagi a fost foarte fericit la finalul meciului (vezi...
10.09.2017 | 13:05
Hagi Nu ma simt inferior Vreau sa fiu cel mai bun din Europa

Campioana României, Viitorul Constanţa, s-a impus în faţa vicecampioanei cu scorul de 1-0 în etapa a noua din Liga 1 Betano, iar Gheorghe Hagi a fost foarte fericit la finalul meciului (vezi detalii aici). “Regele” s-a felicitat pentru că a reuşit să bată din nou la Ovidiu echipa căreia i-a cedat cei mai buni jucători.

Hagi nu vrea să se oprească aici! Antrenorul-manager-patron de la Viitorul şi-a dezăluit ambiţia: vrea să devină cândva cel mai bun din Europa. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Hagi: “Aurul României, generaţia tânără!”

“Cu toţii în România muncim pentru echipele naţionale. Noi suntem pilonii de bază: cluburile. De la noi trebuie să ia jucători, noi trebuie să formăm, noi antrenăm, ei doar selecţionează. Când se vor face aceste lucruri la un nivel foarte ridicat eu zic că vom putea să câştigăm. În Europa de Est acum stăm prost, printre cei mai proşti. Prost în sensul de rezultate.

În trecut am fost cei mai buni, am fost primii din Europa de Est care am câştigat Champions League. Pentru că noi suntem creativi, ne trebuie decât să ne organizam. Nu e întâmplatoarea acea Ligă a Campionilor câştigată de Steaua, toată România îşi dorea asta. A fost o concurenţă în anii 80… Craiova, Dinamo şi Steaua au ajuns sus, au selectat ce trebuie şi după aceea s-a câştigat.

Speranţa mea este că nu ne-am pierdut mândria de a fi români, de a ne lupta cu oricine pentru a câştiga. Sper că nu l-am pierdut. Eu voi merge în continuare pe drumul meu pentru că sunt băgat până la coate, până unde vreţi sunt băgat, trebuie să-i susţin pe aceşti tineri. Trebuie să formez câţiva, câţi pot, o să susţin acest proiect.

Nu e corect să vorbim despre post cât timp acolo avem un antrenor. Chiar dacă ne mai dăm cu o părere sper să nu se supere. V-am spus totdeauna că aurul României este generaţia tânără. Avem foarte mulţi tineri. Avem şi antrenori tineri foarte buni. Cine vine acolo trebuie să ştie că trebuie sa formeze o echipă cu mentalitate de învingător. Este greu, o să fie o muncă foarte grea. Noi nu mai avem o echipă puternică să se bată de la egal la egal. Cine merge acolo trebuie să fie conştient de asta. Şi nu doar echipa naţională, ci loturile naţionale.

Eu mă simt mândru. Totdeauna când fac ceva pentru România o fac din mândrie, orgoliu. Eu nu pot să mă simt inferior, cu tot respectul pentru cei de afară dar nu mă pot simţi inferior lor. Am încercat mereu să impun acest spirit: de a avea capacitatea sa crezi în tine, să te lupţi. Dacă unu’ e mai bun, te duci şi dai mâna. Dar nu poţi să cred că un spaniol sau un italian e mai bun ca mine.

Cred că într-o bună zi voi antrena o echipă naţională sau un club mare cu care să câştig. Vreau să fie un proiect mare câştigător. Simt că pot să o fac, am învăţat foarte multe în ultimii 8-9 ani. Sper să am ocazia, şansa, să devin cel mai bun din Europa” a spus Gică Hagi.