Gică Hagi şi-a ales favoritul la alegerile FRF: „Ar fi culmea dacă aş gândi altceva”

Eduard Popa   
in Fotbal intern
11/04/2018, 18:10
Gică Hagi şi-a ales favoritul la alegerile FRF: „Ar fi culmea dacă aş gândi altceva”

,,Când vorbim de alegeri, când am în faţa mea un fost coleg de nivelul lui Ionuţ Lupescu, de valoarea lui, de experienţa lui trăită în fotbal, ar fi culmea dacă aş gândi altceva. Îi doresc să câştige! Are o muncă foarte grea de făcut, dar, dacă el a reuşit să ne strângă pe noi toţi, toate generaţiile, să fim împreună în acel moment (n.r. lansarea candidaturii), eu cred că e capabil”, a spus Gică Hagi. 

Hagi spune că actuala conducere a FRF nu a ştiut să ajute cluburile: ,,Noi, cluburile, formăm jucători, loturile naţionale doar selectează. Federaţia trebuie să ne sprijine din toate punctele de vedere. Noi, cluburile, trebuie să avem sprijin. Deocamdată, avem doar acest parteneriat. Ca noi să furnizăm jucători la federaţie, atât. Restul, nu văd sprijinul”, susţine patronul şi antrenorul celor de la Viitorului Constanţa.

Hagi: „E ruşinos unde am ajuns”

Hagi e sigur că numai alegerea lui Lupescu în fruntea federaţiei, va aduce schimbarea de care e nevoie: ,,România e obişnuită cu performanţe foarte mari, mai ales cei din generaţia mea, sau cei care sunt mai mari ca mine, şi ceilalţi care au crescut cu noi. Eu cred că ştiu ce înseamnă să faci sport. E un segment social important al societăţii româneşti. Dacă vrem să mai avem mândria noastră, orgoliul nostru de a concura cu cei de afară… Eu îl am, ceilalţi îl au, şi Ionuţ îl are. E ruşinos unde am ajuns. Nu putem să acceptăm, cel puţin eu, care am fost un lider, căpitan, nu accept niciodată că un spaniol, un italian sau un englez e mai bun ca noi. Niciodată n-o să accept acest lucru”, a mai spus fostul căpitan al naţionalei. 

Închide ×