Fotbal intern

Hagi, supărat după Spania – România 1-0 la tineret: „N-am ieșit din 30 de metri”

22.03.2019 | 22:27
Hagi suparat dupa Spania  Romania 10 la tineret Nam iesit din 30 de metri

România U21 a pierdut cu 0-1 partida de pregătire jucată împotriva Spaniei la Granada. Chiar dacă Mirel Rădoi a avut multe absențe, Gică Hagi s-a arătat dezamăgit de atitudinea jucătorilor noștri. 

Hagi, supărat după Spania – România 1-0 la tineret

Hagi consideră că fotbaliștii români nu trebuie să se considere inferiori adversarilor din vest atunci când intră pe teren, însă e de părere că acest lucru trebuie învățat încă din primii ani de fotbal. În același timp, managerul de la Viitorul consideră că implicarea multinaționalelor în acest sport ar crește considerabil nivelul.

„M-am uitat la meciul cu Spania de aseară. Nu am ieșit din 30 de metri. De ce cu noi s-a putut și acum nu se poate? Eram formați foarte bine. Nimeni nu se naște cel mai bun. Jucătorii trebuie educați de mici să nu aibă complex de inferioritate. Care Spania? Trebuie să-și lași mintea liberă. Să nu te îndoiești. Când zici că „Aoleu, jucăm cu Spania, cu Anglia”, deja faci un pas înapoi.

Romania s-a calificat la EURO U21 dupa 20 de ani
Romania s-a calificat la EURO U21 dupa 20 de ani

Cred în ce fac şi cred că România poate să devină cea mai bună, campioană europeană sau mondială. Noi nu am reușit asta, dar am lăsat un semn. Poate că această generație, pe care noi trebuie să o sprijinim, cum am fost și noi sprijiniţi, va reuși asta. Eu cred că România pate fi cea mai bună din lume!

Toate reședințele de județ trebuie să investească în sport, educație și spitale. După ’90, România a pierdut profesori, nu mai are cine să ne educe. Toți din România se gândesc de azi pe mâine. Am propus o Lege, am vorbit cu MTS, cu COR, și mi-au zis că nu sunt bani. Dar eu le-am spus că sunt, sunt multinaționale foarte multe care fac bani foarte mulți. Mă uit în America, Spania, Germania și văd sponsori care susțin sportul la cel mai înalt nivel. Toți avem un singur scop, acela de a forma jucători care să ajungă la loturile naționale” – a spus Gheorghe Hagi la Digisport.