Fotbal intern

Interviurile FANATIK.RO: “Nu am meritat TITLUL sezonul trecut”

2015 a fost un an care a oferit satisfacţii unora şi dezamăgiri altora. Însă Gabi Mureşan, jucătorul şi liderul vicecampioanei ASA Târgu Mureş, le-a cunoscut pe ambele. După ce a ratat...
30.12.2015 | 18:20
Interviurile FANATIKRO Nu am meritat TITLUL sezonul trecut
ADVERTISEMENT

2015 a fost un an care a oferit satisfacţii unora şi dezamăgiri altora. Însă Gabi Mureşan, jucătorul şi liderul vicecampioanei ASA Târgu Mureş, le-a cunoscut pe ambele. După ce a ratat titlul în detrimentul Stelei în ultimele minute ale ediţiei trecute de campionat, mijlocaşul de 33 de ani şi-a pus pe tapet, într-un dialog cu FANATIK.RO, gîndurile pentru următorul an şi a dezvăluit dorinţa cea mai aprigă.

Salut, Gabi. Ai început anul ca jucător şi l-ai terminat ca antrenor….

-Nu, nu! Eu am fost acolo doar să ajut echipa într-un moment delicat. Am fost tot unul dintre jucători, am fost cu băieţii (rîde). Conducerea m-a chemat, am inţeles că este nevoie de mine şi am trecut pe bancă.

ADVERTISEMENT

Cum se vede totul de pe bancă?

-Mult mai greu! Infinit mai greu! Simţi că ai picioarele legate! Pe teren, dacă situaţia este grea, bagi piciorul, faci tot posibilul să o rezolvi. Totul depinde doar de tine, ca jucător. De pe bancă vrei să le rezolvi, ştii ce trebuie făcut, dar nu poţi face nimic. Stai şi te uiţi.

Visul are un nume: Hagi!

Instalarea ta ca antrenor a scos în evidenţă instabilitatea de pe banca tehnică.

-Îmi doresc ca următorul antrenor să aibă parte de stabilitate şi să îşi ducă munca la capăt. Este nevoie de un proiect pe doi-trei ani ca cineva să îşi pună în aplicare ideile, treburile bune nu se fac aşa uşor.

ADVERTISEMENT

Liderul din teren al ASA-ului are o preferinţă anume în privinţa tehnicianului?

-Dacă tot m-ai întrebat, am un singur nume: Hagi! Îmi doresc enorm să lucrez cu el, să fiu antrenat de el. A făcut treabă foarte bună la Viitorul şi echipa merită să ocupe locul din clasament. Sînt tare curios să văd cum lucrează, m-a impresionat.

“Nu meritam titlul de campioni”

Cum caracterizezi anul 2015?

-Bun dacă este să ne gîndim că am adus primul trofeu din istoria clubului, Supercupa României. Însă dacă luam şi titlul, era perfect. Sper ca anul 2016 să fie mai bun.

ADVERTISEMENT

De ce a pierdut ASA Târgu Mureş titlul de campioană?

-Nu am conştientizat că putem face asta! Cred că asta a fost, nu ne-am dat seama ce performanţă putem realiza. Şi nici mingea nu a vrut să intre în poartă. Însă, pînă la urmă, este clar că nu am meritat acest titlu! Dacă îl meritam, îl cîştigam. Steaua se pare că l-a meritat, îi felicit!

Nu au renunţat la titlu!

Ratarea lui Voiculeţ o să vă urmărească toată viaţa.

-El trebuie să treacă peste asta! Aşa a fost să fie, şi-a dorit enorm să înscrie. Deci nu se pune problema să nu fi făcut tot posibilul să nu marcheze. chiar vorbeam zilele trecute cu el şi îmi spunea că dacă înscria atunci, era un erou.

ADVERTISEMENT

Ce speri de la 2016?

– Să fim sănătoşi, asta e cel mai important. Pe plan fotbalistic, îmi doresc o calificare în play-off pentru a putea lupta pentru locul doi, primul loc. Putem spera la locul doi, dar întîi trebuie să ne calificăm în play-off. Pentru că aşa o să se rezolve şi problemele financiare.

ADVERTISEMENT