Hai liberare! Stâlpii de iluminat din Sectorul 1 sunt curățați de rețelele aeriene de cabluri

Georgiana Dicu   
în HotNews
15/04/2021, 18:12
Hai liberare! Stâlpii de iluminat din Sectorul 1 sunt curățați de rețelele aeriene de cabluri
Hai liberare! Stâlpii de iluminat din Sectorul 1 sunt curățați de rețelele aeriene de cabluri Foto: Colaj FANATIK

A început operațiunea de eliberare a stâlpilor din Sectorul 1 de cablurile de internet, tv şi telefonie. Primarul Clotilde Armand a anunțat că operatorii de telecomunicații au fost receptivi la adresele transmise și au început să migreze rețelele de cabluri aeriene în subteran.

Hai liberare! Stâlpii de iluminat din Sectorul 1 sunt curățați de rețelele aeriene de cabluri

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei a anunţat, joi, că a început eliberarea stâlpilor de cablurile de internet, tv şi telefonie. Anterior edilul anunțase într-o postare pe o reţea de socializare că le va transmite adrese oficiale operatorilor de telecomunicaţii, alături de o poză cu un stâlp din faţa Primăriei, unde atrăgea atenţia că „aceste situaţii reprezintă un pericol public”.

„Iată că se poate. Operatorii de telecomunicaţii au primit mesajul meu de acum câteva zile şi au înţeles că legea trebuie respectată. Toate cablurile trebuie să fie subterane.

În Sectorul 1 există cea mai mare reţea de infrastructură subterană pentru telecomunicaţii din Bucureşti (500 km) însă există multe zone unde operatorii de telecomunicaţii n-au migrat reţelele de cabluri aeriene în subteran sau au lăsat aceste cabluri pe stâlpi fără le dezafecteze. E timpul să o facă”, a scris primarul Sectorului 1, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Clotilde Armand postase luni pe pagina sa de Facebook o poză în care se vedea un stâlp plin de cabluri, aflat chiar în faţa Primăriei şi anunţase că va lua măsuri în acest sens.

„Sincer? Mă mir cum de nu a căzut acest stâlp de iluminat din faţa primăriei care este sugrumat de cablurile operatorilor de telefonie, internet, televiziune etc. Aceste situaţii reprezintă un pericol public şi se regăsesc în mai multe zone din sector.

Voi înainta către toţi operatorii o adresă prin care sunt anunţaţi că trebuie să elibereze stâlpii. Dacă nu fac asta o vom face noi”, scria la acea vreme primarul Clotilde Armand.

Închide ×