Life

Hainele pe care nu e bine să le porți niciodată în avion. Ce se poate întâmpla dacă ai blugi

Obiectele vestimentare pe care trebuie să le eviți atunci când călătorești cu avionul. Riscul pe care îl are purtarea blugilor.
13.03.2024 | 11:10
Hainele pe care nu e bine sa le porti niciodata in avion Ce se poate intampla daca ai blugi
Obiectele vestimentare pe care trebuie să le eviți atunci când călătorești cu avionul. Riscul pe care îl are purtarea blugilor. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Hainele pe care nu e bine să le porți niciodată în avion. Ce se poate întâmplă dacă ai blugi. Care sunt motivele pentru care nu sunt recomandați de specialiștii în aviație, dar și ce alte elemente trebuie trecute cu vederea.

Obiectele vestimentare pe care trebuie să le eviți atunci când călătorești cu avionul. Riscul pe care îl are purtarea blugilor

Obiectele vestimentare pe care trebuie să le eviți atunci când călătorești cu avionul. Riscul pe care îl are purtarea blugilor, care se încadrează la categoria celor mai comune și mai folosite haine de oamenii de pretutindeni.

ADVERTISEMENT

Specialiștii sunt de părere că denimul reprezintă un material care poate duce la probleme de sănătate. Din păcate, oamenii se pot confrunta cu o circulație proastă a sângelui, amorțeală și chiar riscul de a face cheaguri.

Acest lucru a fost dezvăluit de Tory Jon, scriitoare de călătorii și fondatoare a Camper FAQs. Expertul a declarat pentru Best Life că nu recomandă purtarea blugilor în cazul în care zborul durează mai mult de 3 ore.

ADVERTISEMENT

„Orice ai face nu purta blugi în avion, mai ales dacă zborul durează mai mult de trei ore sau dacă ai tendința de a purta modele care sunt strânse pe picioare sau în talie. Pot tăia circulația la picioare, provocând amorțeală și chiar riscul de cheaguri.

În plus, blugii nu sunt, de obicei, cele mai respirabile articole de îmbrăcăminte, așa că ai putea fi destul de transpirat la sfârșitul unui zbor lung”, susține specialistul, mai arată sursa menționată mai sus.

ADVERTISEMENT

Ce haine nu trebuie să îmbraci în avion

Un alt articol vestimentar care trebuie evitat cu orice preț în timpul unui zbor cu avionul este legat de curea. Aceasta te poate pune într-o situație neplăcută la trecerea prin controlul de securitate pentru că, sigur, va porni alarma.

De asemenea, este bine să stai departe de salopete și de rochiile atletice (de antrenament). Din păcate, acestea pot incomoda foarte mult atunci când mergi la toaletă pentru că există riscul să se atingă de podeaua umedă.

ADVERTISEMENT

În plus, aceste haine nu transmit o stare de confort pe durata călătoriei cu avionul, ci dimpotrivă. Totodată, oamenii trebuie să ia în calcul și materialele din care sunt confecționate obiectele vestimentare.

Specialiștii îi îndeamnă pe călători să evite hainele din poliester pentru că captează mirosurile mai mult decât fibrele naturale. Acest lucru te face să transpiri mai mult decât în mod normal. În această categorie intră și colanții de yoga sau de fitness.

„Poliesterul este o alegere populară în rândul multor oameni,deoarece este ușor și rezistent la încrețituri”, este de părere Wesley Cunningham, bloggerul din spatele site-ului de călătorii WorldWideyedWes.

„Cu toate acestea, deși acest lucru poate fi grozav pentru comoditate și ambalare, există considerente serioase care trebuie luate în considerare atunci când alegeți să purtați poliester”, a mai spus bloggerul.

Mai mult decât atât, oamenii care călătoresc cu avionul ar fi bine să evite purtarea sandalelor și a încălțămintei decupate în față. Experții în călătorii sunt de părere că există riscul să cadă o geantă pe picioarele tale sau să te murdărești atunci când mergi la baie.

ADVERTISEMENT
Tags: