Fotbal intern

Haita de la Petrolul se mărește! Au semnat doi foști jucători de la FCSB

29.08.2018 | 18:43
Haita de la Petrolul se mareste Au semnat doi fosti jucatori de la FCSB

Petrolul a realizat un dublu transfer prin aducerea a doi foști jucători care au activat la FCSB pentru a îndeplini obiectivul prahovenilor, promovarea în Liga I.  Mutările vin după ce în cursul zilei de marți, FANATIK.RO a anunțat exclusiv venirea la Ploiești a unui jucător dorit în trecut de către Manchester United și Manchester City, Jeroen Lumu.

În ciuda unui început de sezon mai greoi, Petrolul are de departe echipa cu lotul cel mai puternic din liga secundă. Însă, Leo Grozavu are de lucrat serios la omogenitate. Deloc ușor, mai ales că este știut faptul că tehnicianul Petrolului are o mulțime de calități, dar răbdarea nu pare a fi una dintre ele.

Ștefănescu, cotat la 300.000 de euro. Marinescu revine acasă!

Cătălin Ștefănescu și Laurențiu Marinescu s-au înțeles cu conducerea Petrolului și vor evolua pe Ilie Oană pentru următorii doi ani. Cei doi vor intra imediat în programul de pregătire al “lupilor galbeni” și speră ca în următorul sezon să revină în Liga I cu noua lor echipă. Aflat în “lotul” Ceahlăul ajuns la pachet, la FCSB de sub “Pietricica”, Cătălin Ștefănescu a lăsat Liga I pentru eșalonul secund. Acesta a activat în ultimele două sezoane la Iași.

Fostul jucător al celor de la FCSB a adunat 50 de jocuri la Iași, fiind un jucător de bază al moldovenilor alături de care a prins si play-off-ul sezonul trecut. De fapt, proaspătul “petrolist” nu a bifat niciun minut la FCSB și a fost împrumutat pe rând la FC Voluntari și Iași. Mutarea la Iași i-a priit lui Ștefănescu după dezamăgirea trăită la FCSB.  În acest moment, mijlocașul în vârstă de 23 de ani este cotat la trei sute de mii de euro pe site-urile de specialitate.

229 de meciuri, 35 de goluri pentru Petrolul

În antiteză cu aducerea tănărului Ștefănescu, mutarea lui Laurențiu Marinescu de la Dunărea Călărași, la Petrolul, acoperă mai multe aspecte. Pe lângă faptul că mijlocașul în vîrstă de 34 de ani are un nume bun în fotbalul intern,  fotbalistul vine la pachet cu experiența sa, un lucru esențial la o ligă inferioară. Astfel, prin aducerea celor doi, Petrolul a acoperit două aspect importante. În primul rând, aducerea lui Ștefănescu este un real plus pentru Petrolul datorită formei acestuia din ultimele sezoane și a vârstei fragede, iar în al doilea rând, Marinescu este un fotbalist iubit la Petrolul și la rândul său un jucător cu Petrolul în sânge.

Laurențiu Marinescu a strâns în două epoci diferite în tricoul galben albastru, 229 de meciuri și 35 de goluri. Marinescu se laudă cu ultimul mare trofeu adus pe Ilie Oana, Cupa României în anul 2013. Se poate spune că Laurențiu Marinescu a revenit acasă în încercarea de a pune umărul la revenirea echipei sale de suflet în primul eșalon. Asta chiar dacă începuse actualul sezon la Dunărea Călărași, dar Laurențiu Marinescu nu s-a simțit dorit cu adevărat la gruparea din sudul țării.

Au pierdut cu o “retrogradată”

Echipa antrenată de Leo Grozavu, Petrolul Ploiești, se află doar pe locul șase după patru etape disputate. Weekend-ul trecut a venit prima înfrângere din acest sezon, 0-1 la București cu Metaloglobus. Interesant este că Metaloglobus București a retrogadat sportiv anul trecut în Liga a III-a, dar a fost reprimită după ce o echipă cu drept de promovare a refuzat să evolueze în eșalonul second. Aceste transferuri din ultimele zile se vor a fi un restart pentru Petrolul Ploiești. Față de echipa care a promovat în Liga a II-a, lotul Petrolului a suferit modificări de peste 70%, mai mulți fotbaliști fiind puși pe liber în această vară.