News

Hală plină cu lemne, cuprinsă de flăcări în Pantelimon. Imagini înfricoșătoare cu propagarea incendiului, mai multe case au fost amenințate de foc. Video

Incendiu puternic în Pantelimon. O hală plină cu lemne și utilaje a fost cuprinsă de flăcări. Mai multe case au fost amenințate de foc.
22.12.2022 | 16:55
Hala plina cu lemne cuprinsa de flacari in Pantelimon Imagini infricosatoare cu propagarea incendiului mai multe case au fost amenintate de foc Video
Mai multe echipaje de pompieri, mobilizate la un incendiu care a cuprins o hala plină cu lemne din Pantelimon. Sursa foto: ISU București Ilfov
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, 22 decembrie, la o hală din localitatea Pantelimon, județul Ilfov.

Mai multe echipaje de pompieri, mobilizate la un incendiu care a cuprins o hala plină cu lemne din Pantelimon

Din primele informații, în hala cuprinsă de flăcări sunt depozitate lemne și utilaje. Inspectoratul pentru Situații de Urgență informează că incendiul a cuprins o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Dată fiind amploarea situației, la fața locului au fost mobilizate 8 autospeciale de stingere, 3 cisterne, o autoscară și 2 echipaje SMURD.

La scurt timp după după ce au ajuns la locul izbucnirii flăcărilor, pompierii au localizat incendiul. Imediat a fost realizat un dispozitiv pentru stingerea incendiului, respectiv protejarea vecinătăților.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, a existat pericolul ca flăcările să se extindă și la casele din zonă. Din fericire, nu au existat victime în urma acestui incendiu.

”În acest moment se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare, dispozitivul de intervenție a fost redimensionat. La locul intervenției rămân în continuare 3 autospeciale de stingere cu apa și spumă, o autoscara, o descarcerare și o ambulanță SMURD.

ADVERTISEMENT

A fost realizat un dispozitiv pentru stingerea incendiului, respectiv pentru protejarea vecinătăților. Incendiul este localizat”, au precizat cei de la ISU-București Ilfov.

Incendiu puternic și la o hală din Timișoara

În urmă cu doar 24 de ore, un alt incendiu a izbucnit la o hală de procesare din Timișoara.

Au fost mobilizați de urgență 41 de pompieri cu 6 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială CBRN și un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

Au mai fost alertate 4 autospeciale de stingere, cu echipajele aferente, din cadrul Detașamentului Lugoj Stației Buziaș, Stației Deta și Stației Făget. Mai mult, a fost activată și Grupa Operativă.

”Astăzi, 21.12.2022, la ora 15:00, am fost anunțați despre o degajare de fum într-o hală de producție și procesare a unui operator economic de pe strada Polonă, nr.4, din Timișoara.

La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului, pompierii au constatat că într-o hală, există o degajare mare de fum. În interiorul halei nu se aflau persoane la momentul sosirii echipajelor de intervenție”, au spus cei de la ISU Timiș.

Din fericire, cele 100 de persoane care erau în tura de serviciu s-au autoevacuat din hală. Nu s-au semnalat victime.

ADVERTISEMENT
Tags: