Sporturi

Adversar CONTROVERSAT. Begu: „Mă bucur” / Halep: „Meci greu”

UPDATE 14:38 / „Mă bucur că jucăm cu Canada, dar sînt tristă că jucăm în deplasare. Aş fi vrut în tribune publicul fantastic care ne-a susţinut la Galaţi... De acum toate echipele sînt...
10.02.2015 | 12:14
Adversar CONTROVERSAT Begu Ma bucur  Halep Meci greu
ADVERTISEMENT

UPDATE 14:38 / „Mă bucur că jucăm cu Canada, dar sînt tristă că jucăm în deplasare. Aş fi vrut în tribune publicul fantastic care ne-a susţinut la Galaţi… De acum toate echipele sînt tot mai bune. Bouchard nu a jucat acum, dar e posibil să joace contra noastră. Va fi greu dacă va juca”, a spus Irina Begu.

************************************************************************************************************************************

ADVERTISEMENT

UPDATE 13:53 / „Va fi un meci greu pentru că echipa Canadei este o echipă puternică. Nu ne va avantaja că jucăm în deplasare şi nu ştiu dacă va juca Bouchard, nu am de unde să ştiu programul ei. Eu îmi văd de programul meu, sper să fiu aptă şi să cîştigăm în Canada. Fiecare meci e diferit. Dacă va veni Bouchard va fi mai greu, dar şi cu Spania a fost greu, şi Muguruza joacă foarte bine”, a spus Simona Halep.

************************************************************************************************************************************

ADVERTISEMENT

UPDATE 13:21 / „La nivelul acesta toate echipele sînt puternice. De aceea, discutăm despre echipele care ar putea să ne fie mai accesibile nouă, iar Canada este una dintre ele, chiar dacă, din păcate, vom juca în deplasare. Avem o echipă omogenă, valoroasă, care la finalul săptămînii trecute s-au susţinut una pe alta, reuşind să adune împreună cele trei puncte necesare victoriei în faţa Spaniei. Întîlnirea cu Canada o vom pregăti ca atare, luînd în calcul şi includerea jucătoarei Eugenie Bouchard în echipa Canadei”, a spus Alina Tecşor, potrivit Mediafax.

************************************************************************************************************************************

ADVERTISEMENT

UPDATE 11:31 / România va juca împotriva Canadei în play-off-ul Fed Cup, în deplasare! Meciurile se vor disputa pe 18 şi 19 aprilie.

Principala sportivă din Canada, Eugenie Bouchard şi-a anunţat retragerea din FED Cup, fapt care s-a văzut în meciul cu Cehia. Fără Bouchard, Canada nu are nume importante, echipa fiind formată din: Sharon Fichman, Gabriela Dabrowski, Francoise Abanda şi Charlotte Robillard – Millette.

ADVERTISEMENT

MECIURILE DE BARAJ PENTRU GRUPA MONDIALĂ

Canada – ROM NIA
Italia – SUA
Olanda – Australia
Polonia – Elveţia

************************************************************************************************************************************

România a învins cu 3-2 Spania după o înfruntare dramatică, decisă în meciul de dublu. Monica Niculescu şi Irina Begu au reuşit o victorie de senzaţie în faţa Garbinei Muguruza şi a lui Annabela Medina Garigues, 5-7, 6-3, 6-1. Cu acest succes, România revine în elita tenisului mondial la feminin şi e la doar un pas de Grupa Mondială I, adică primele 8 echipe ale lumii!

VEZI VIDEO CU CALIFICAREA SENZAŢIONALĂ A ROM NIEI!!! 

Pentru tricolore urmează un baraj dificil contra uneia dintre cele 4 echipe învinse în sferturile Grupei Mondiale. Posibili adversari pot fi Italia, Polonia, Australia şi Canada (cel mai uşor adversar). Barajul va avea loc pe 20-21 aprilie.

Spre vîrful piramidei

Tragerea la sorţi va avea loc marţi, 10 februarie la Londra începînd cu ora 12:00. Atunci, România îşi va afla adversara pentru calificarea în Grupa Mondială I. Dacă vor reuşi să învingă, România va fi între primele 8 echipe ale lumii. Acum mai bine de un an, România era în eşalonul 3 al FED Cup, iar performanţa e cu atît mai importantă cu cît, acum, e la un pas de Grupa Mondială 1. Structura competiţiei:

structura

 

Adversare dificile la tragerea la sorţi

Aşa cum era de aşteptat, adversarele din această fază a competiţiei sînt extrem de dificile. La această oră cunoaştem 3 din cele 4 adversare: Italia, Polonia şi Australia. În proporţie mare, a 4-a posibilă adversară va fi Canada, care e condusă cu 2-0. Analiza celor 4 posibile adversare:

ITALIA

Italia a pierdut în sferturile Grupei Mondiale din weekend împotriva Franţei după un meci la mare luptă. Franţuzoaicele s-au impus în meciul decisiv de dublu: Mladenovici şi Garcia reuşind o victorie extraordinară cu Errani/Vinci, 6-2, 6-1.

Italia are o mare tradiţie în FED Cup reuşind să cîştige de 4 ori competiţia: 2006, 2009, 2010 şi 2013. Din cei 52 de ani jucaţi în FED Cup, Italia a jucat 46 în Grupa Mondială I.

errani

Jucătoarele naţionalei Italiei: Camelia Georgi, Sara Errani, Roberta Vinci şi Karin Knapp. Chiar dacă au pierdut meciul decisiv la dublu, Errani/Vinci au un dublu redutabil, Roberta Vinci avînd un procentaj incredibil, 18 victorii şi o înfrîngere.

vinci

POLONIA

Polonia a fost surclasată de Rusia cu 0-4. Şarapova şi Kuznţova au făcut legea la Cracovia în meciurile de simplu. Polonia nu a cîştigat niciodată competiţia. A adunat în total 13 ani în Grupa Mondială.

Surorile Radwanska sînt stîlpul acestei naţionale, Agnieszka şi Ursula fiind principalele jucătoare ale echipei. Alicja Rosolka şi Klaudia Jans-Ignacik sînt celelalte două jucătoare.

rad

Polonia este un adversar abordabil în acestă fază a competiţiei, Agnieszka Radwanska fiind principalul pericol. În afară de Aga, polonezele sînt vulnerabile.

AUSTRALIA

Australia a pierdut meciul cu Germania 3-1 din sferturile de finală ale grupei Mondiale. Naţiunea are o mare tradiţie în Grupa Mondială, din cei 52 de ani jucaţi în FED Cup, 40 au fost în Grupa Mondială I.

Australia a cîştigat de 7 ori competiţia (1964, 1965, 1968, 1970, 1971, 1973, 1974). Samantha Stosur şi Jarmila Gajdosova sînt principalii piloni ai echipei. Echipa e completată de Casey Dellaqua şi Olivia Rogowska.

sam

 Canada 

Canada este într-o mare proporţie ultima posibilă adversară a României din barajul pentru FED Cup. Canada a jucat timp de 31 de ani în Grupa Mondială I din cei 51 de ani de cînd e la FED Cup.

Principala sportivă din Canada, Eugenie Bouchard şi-a anunţat retragerea din FED Cup, fapt care s-a văzut în meciul cu Cehia. Fără Bouchard, Canada nu are nume importante, echipa fiind formată din: Sharon Fichman, Gabriela Dabrowski, Francoise Abanda şi Charlotte Robillard – Millette.

canada

Fără Eugenie Bouchard, Canada este cel mai accesibil adversar pentru calificarea în Grupa Mondială. Tragerea la sorţi va avea loc la Londra, marţi, pe data de 10 februarie. Atunci se va decide şi dacă vom juca acasă sau în deplasare.

 

ADVERTISEMENT