Sport

SIMONA HALEP. “Criticile pe care le primesc NU SÎNT CORECTE”

Eliminată din primul tur la Wimbledon de o adversară care n-a intrat în prima sută WTA, Simona Halep a avut o reacţie dură la adresa României imediat după meci. Au trecut cîteva zile, cea mai...
04.07.2015 | 10:00
SIMONA HALEP Criticile pe care le primesc NU SINT CORECTE
ADVERTISEMENT

Eliminată din primul tur la Wimbledon de o adversară care n-a intrat în prima sută WTA, Simona Halep a avut o reacţie dură la adresa României imediat după meci. Au trecut cîteva zile, cea mai bună jucătoare din istoria tenisului românesc a ieşit şi din proba de dublu şi a avut timp să se gîndească la relaţiile sale cu fanii din ţară, cu antrenorii, cu familia, cu presa. Totul într-un interviu pentru “Gazeta sporturilor”.

Despre psihic…

“Sinceră să fiu, nu am o cădere mentală. Este doar o oboseală mentală, dar sub nici o formă nu sînt demoralizată sau pierdută. Nu mă concentrez atunci cînd trebuie să închid meciul, asta e. Încep să-mi reaşez tot ce cred eu că este bine pentru mine ca să revin cît mai repede şi cît mai bine la ce am jucat pînă acum. Trebuie să-mi reaşez jocul un pic. Să-mi dau seama singură de ceea ce joacă adversara pe teren şi de ceea ce trebuie să fac eu în timpul meciurilor”

ADVERTISEMENT

STEAUA. EXCLUSIV! Gigi a decis: banii de pe Tănase pentru TADE!

Despre joc…

“Ştiu că trebuie să progresez în jocul meu ca să pot să fac faţă la acest nivel, ca să ajung şi mai sus. Binenţeles că schimbările nu se văd de la o zi la alta, de la o săptămînă la alta, ci în timp. Eu am încredere în ce am făcut şi cu siguranţă după perioada asta mai grea o să vină şi o perioadă mai bună, în care o să simt din nou mai corect momentele jocului, o să fiu mai puternică, mai clară în joc”

Despre supărarea pe România…

“Nu am nici o obligaţie faţă de nimeni din ţara noastră. În primul rînd joc pentru mine. Dar e dificil pentru că primesc tot felul de păreri, mai ales după Roland Garros. Sinceră să fiu, criticile pe care le primesc nu sînt corecte. Iar cei care mi le aduc habar nu au ce se întîmplă în interiorul echipei mele sau în interiorul sportului pe care îl practic. Aşa că nu am de ce să fiu supărată, fiecare are dreptul să-i judece pe alţii. Repet, nu am nici o obligaţie faţă de nimeni ca să fac ceva sau să mă port într-un fel doar pentru că aşa vor unii”

ADVERTISEMENT

Despre critici…

“Accept criticile şi ştiu că am multe de învăţat, mult de progresat, nu numai în tenis, ci şi în viaţă. Accept criticile legate de joc, că poate nu dau un slice mai bun. Dar cînd aud că sînt criticată pentru că am mentalul prost, că nu muncesc sau că nu lupt, e deranjant. Cred că pentru oricine ar fi. Mi se pare jignitor la adresa unui om să-l critici pentru ceea ce e în interiorul lui”

STEAUA. FABULOS! Puştiul-minune a refuzat Premiership pentru Rădoi!

 

Despre antrenori…

“E o parte dificilă, mulţi jucători schimbă. Dar mie mi s-a creat o imagine din care reiese că eu nu respect şi nu las pe nimeni să mă înveţe. Este total greşit. Respect foarte mult oamenii şi puteţi să-i întrebaţi pe toţi antrenorii pe care i-am avut dacă i-am respectat sau nu. Eu am respect faţă de oricine de pe pămîntul acesta pentru că sînt un om ca oricare altul. Dacă eu nu mai am contact vizual în timpul meciurilor sau  nu mai există comunicare între mine şi antrenorul respectiv, prefer să mă opresc decît să merg mai departe fără nici un sens”

ADVERTISEMENT

Despre Daniel Dobre…

“Nu ştiu nimic clar. În capul meu nu am nimc hotărît. Voi discuta cu dînsul, dar momentan voi încerca singură să-mi regăsesc echilibrul interior şi să văd ce pot să fac la turnee”

Despre perioada următoare…

“Cu siguranţă îmi voi lua o pauză, nu pot să-i zic vacanţă. O să mă relaxez, o să-mi pun ordine în gînduri, o să-mi recapăt puterea de a munci şi de a juca tenis la nivel înalt. Mă aştept la rezultate şi mai puţin bune în următoarea perioadă, dar nu sînt speriată şi, chiar dacă o să pic în clasament, ştiu că dacă pun muncă şi răbdare voi urca din nou. Anul acesta pentru mine nu prea mai înseamnă prea mult. Nu vreau decît să merg la fiecare turneu şi să joc ce ştiu mai bine. Am jucat destul de bine la început de an. Ştiu că n-am un sezon bun acum. Nu ştiu cum va fi sfîrşitul de an, dar nu sînt îngrijorată sau speriată. Binenţeles că-mi pun întrebărişi încer să găsesc răspunsurile perfecte, mă rog, perfecţiunea nu există, răspunsurile potrivite ca să ajuns cît mai sus”

ADVERTISEMENT

STEAUA. Rădoi, prima CIOCNIRE cu jucătorii! “E INADMISIBIL”

 

Despre psiholog…

“M-am gîndit, dar momentan nu o să fac acest lucru, pentru că nu sînt în criză, aşa cum se vorbeşte. Nu există nici o criză, doar că nu mă mai concentrez atît de bine la meciuri. Dar nu pot să exclud varianta de a lucra cu un psiholog”

Despre proba de dublu…

“Joc dublu pentru că pot să antrenez nişte lucruri şi ca să mă bucur un pic de jocul de tenis şi la dublu, nu doar la simplu. Încerc să joc cît mai mult la dublu ca să progresez şi la voleu, să fac şi retur. Atunci cînd e oficial meciul, e mult mai bine, că eşti mai concentrat”

Despre fani…

“Mă bucur enorm că am fani care m-au susţinut cînd mi-a fost mai greu, că s-au bucurat alături de mine cînd am cîştigat turnee”

ADVERTISEMENT
Tags: