Halep şochează: “NU sînt PRIETENĂ cu celelalte jucătoare ROM NCE!”

Simona Halep a acordat un amplu interviu jurnaliştilor de la Tennis Magazine în timpul turneului GDF Suez de la Paris, în care a povestit despre primul antrenor, despre parcursul din ultimul an,...
17.03.2014 | 16:32
Halep socheaza NU sint PRIETENA cu celelalte jucatoare ROM NCE

Simona Halep a acordat un amplu interviu jurnaliştilor de la Tennis Magazine în timpul turneului GDF Suez de la Paris, în care a povestit despre primul antrenor, despre parcursul din ultimul an, dar şi despre viaţa sa din afara terenului.

În 2008, tenismena româncă reuşea primul success major din carieră, cînd cîştiga titlul la juniori la Roland Garros, după o luptă tot cu o româncă, Elena Bogdan. “Şi atunci visul meu era să cîştig un trofeu de Mare Şlem, nu să devin numărul unu mondial. Iar acum dacă ar fi să aleg, tot la Paris aş vrea să triumf. Iubesc oraşul şi oamenii de aici. Elena joacă în continuare tenis, dar în circuitul ITF. Stă în România şi ştiu că nu călătoreşte foarte mult la turnee. Nu am mai aflat prea multe despre ea, nu ne-a mai întîlnit demult pentru că nu ne antrenăm în acelaşi loc”, a explicat Simona.

Halep a mai dezvăluit şi care au fost cele două momente care i-au schimbat cariera: operaţia de reducere a sînilor din 2009 şi momentul în care antrenorul său de atunci, Daniel Dragu, a determinat-o să-şi schimbe priza la lovitura de dreapta.“Eu aveam una prea închisă, aşa cum au spaniolii. El m-a făcut să folosesc una deschisă. A fost o decizie foarte bună”, a precizat Simona pentru Tennis Magazine, citat de gsp.ro.

La Paris, în februarie, cînd a fost realizat interviul, colaborarea dintre ea şi belgianul Wim Fissette abia începuse.”E un tip de treabă, cred că nu o să ne meargă foarte rău împreună. Sper că alături de el să cresc la serviciu şi la lovitura de dreapta”, a spus Halep.

Jurnaliştii din Hexagon nu s-au oprit, însă, aici şi au vrut să afle ce fel de fată e Simona. “Sînt o persoană sociabilă. Vorbesc cu toată lumea. Încerc să fiu relaxată mereu şi să trăiesc clipa pentru că viaţa e scurtă. Trebuie să fii bucuros şi să zîmbeşti în fiecare zi. Familia este foarte importantă pentru mine, fără ei nu aş fi jucat tenis şi nu aş fi fost în faţa voastră cu zîmbetul pe buze. Cu banii pe care i-am cîştigat în ultima perioadă am reuşit să-i răsplătesc cu mici cadouri”, a spus Halep.

Simona a fost rugată să povestească despre primii săi ani în tenis. Ea i-a menţionat pe toţi cei care i-au marcat cariera. “Ioan Stan a fost cel care m-a văzut şi i-a sfătuit pe părinţii mei să mă ducă la tenis. Cu el am lucrat doi ani şi jumătate. Văzînd cît am progresat m-a trimis la Nicuşor Ene. La zece ani am început să lucrez cu Daniel Dragu, cu care am reuşit să cîştig primul titlul naţional şi european. El a fost cel care i-a dat jocului meu o tentă ofensivă. La 15 ani, l-am întîlnit pe Corneliu Idu, cel care m-a susţinut finaciar în aceea vreme şi care mi-a oferit posibilitatea să lucrez cu Liviu Panait, cel cu care am cîştigat Roland Garros-ul la juniori”. Apoi ea s-a mutat la Bucureşti şi a lucrat cu Firicel Tomai timp de patru ani.

“Eu simt nevoia să progresez în etape. Toată cariera mea a fost aşa, în afară de anul trecut nu am avut niciodată o ascensiune atît de fulgerătoare. Am ritmul meu” (Simona Halep)

“Sînt o persoană emotivă şi în afara terenului de tenis. Semăn cu tatăl meu. Nu e o caracterisstică a românilor. Bine, Ilie Năstase era şi el un tip emoţional, dar în altă direcţie” (Simona Halep)

“Cu celelalte jucătoare din România sînt doar amică, nu prietenă. De fapt, în circuit nu am nici o prietenă pentru că mai ales la fete există o rivalitate imensă. Cea mai bună prietenă a mea nu are nici o legătură cu tenisul, e studentă în România” (Simona Halep)

Tags: