Simona Halep

Cele mai tari declaraţii! Ce spun rivalele lui Halep despre româncă

Simona Halep este principala favorită a turneului de la Singapore, programat între 22 şi 29 octombrie, însă are de înfruntat ostilitatea celor şapte rivale care îşi doresc la rândul lor...
21.10.2017 | 14:33
Cele mai tari declaratii Ce spun rivalele lui Halep despre romanca
ADVERTISEMENT

Simona Halep este principala favorită a turneului de la Singapore, programat între 22 şi 29 octombrie, însă are de înfruntat ostilitatea celor şapte rivale care îşi doresc la rândul lor ultimul trofeu important al anului. Adversarele Simonei se tem de jocul româncei şi de faptul că este avantajată de un teren lent.

Simona Halep: “Trebuie să alerg foarte mult pentru grupa mea (râde). Toate ne mişcăm bine, Garcia joacă un pic mai greu, dar loveşte mingea mai tare. Va fi o grupă foarte dificilă, fiecare meci va fi greu, dar avem cele mai bune opt jucătoare din lume şi toată lumea joacă un tenis nebun aici. Vreau doar să joc şi să încerc să câştig fiecare meci în parte”.

ADVERTISEMENT

Wozniacki se teme de jocul Simonei Halep

Caroline Wozniacki: ”Halep, evident, ia mingea foarte rapid, ea a jucat bine şi în trecut aici. Şi Svitolina este destul de periculoasă la prima minge. Garcia a jucat foarte bine în ultima vreme şi trebuie să fiu agresivă cu ea şi să o alerg bine”, a comentat daneza care s-a aflat pe locul 1 în clasamentul WTA în urmă cu şapte ani.

Caroline Garcia: ”Cred că este o mare provocare pentru mine să-mi îmbunătăţesc jocul, să învăţ o mulţime de lucruri pentru a obţine o experienţă care să mă pregătească pentru anul viitor. Halep, Svitolina, Wozniacki sunt cele mai bune şi fiecare dintre ele are un stil aparte. O să încerc să fiu foarte agresivă, să joc cu armele mele.  Meciuri mai bune ca acestea nu găseşti”, a fost mesajul franţuzoaicei aflate în premieră la Turneul Campioanelor.

ADVERTISEMENT

Karolina Pliksova este încrezătoare înaintea turneului: “Nu ştiu ce preferă celelalte fete, dar eu sunt mulţumită de grupa mea. Cred că în grupa albă sunt jucătoare mai agresive, dar toate evoluăm bine. Am jucat cu fiecare de câteva ori”.

Jelena Ostapenko este şi ea debutantă la Singapore: “Este minunat să jucăm în sală, nu bate nici soarele, nici vântul, dar există şi dezavantaje”.

ADVERTISEMENT

Halep: ”Nu ştiu dacă este suprafaţa perfectă pentru mine, dar am avut meciuri bune în din 2014 aici, aşa că aştept cu nerăbdare să joc. Cu siguranţă este un teren frumos aici, aşa că mă voi bucura de acest moment“.

Venus Williams este dezavantajată de suprafaţa pe care se dispută turneul: ”Da, sala este extrem de lentă, deci probabil veţi vedea câteva puncte lungi şi câteva meciuri lungi”, a comentat veterana turneului situaţia.

ADVERTISEMENT

Halep: ”Cred că pentru toată lumea este cel mai important lucru să încerce să termine anul pe primul loc, dar nu va fi uşor. Aici toată lumea va juca cel mai bun tenis şi fiecare meci va fi ca o finală, aşa cum am spus de mai multe ori. Nu mă gândesc la poziţia în clasament, mă gândesc doar cum să joc mai bine. Am căpătat o mulţime de experienţă în acest an, intru pe teren să dau totul”

Elina Svitolina, cea mai în formă jucătoare a sezonului la turneele Premier 5: ”Desigur, am mare încredere, adică, am câştigat cinci turnee anul acesta, a fost un an uimitor pentru mine, o mulţime de amintiri bune, sper să o ţin tot aşa şi aici. Desigur, au existat şi unele meciuri care m-au dezamăgit. Niciodată drumul spre primul loc nu a fost drept, întotdeauna există obstacole”

Garbine Muguruza, campioana de la Wimbledon, este formă în acest sezon şi priveşte cu optimism întrecerea de la Singapore: ”Nu mă simt foarte diferit faţă de anul trecut. Este foarte bine să am atâtea victorii, dar ştiu că tenisul poate merge foarte repede într-o direcţie sau alta. Continuu să îmbunătăţesc jocul, continuu să lucrez din greu”.

Simona Halep debutează la Singapore, luni, de la ora 14:30, primul meci în Grupa Roşie din cadrul Turneului Campioanelor, în compania sportivei franceze Caroline Garcia, numărul 9 mondial. Partida dintre cele două este urmată de meciul dintre ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, şi daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA.

Turneul Campioanelor debutează duminică, cu meciurile Karolina Pliskova – Venus Williams  şi Garbine Muguruza – Jelena Ostapenko, ambele partide din Grupa Albă.

ADVERTISEMENT
Tags: