Simona Halep

Impactul accidentării Simonei! Rezistă glezna şi la Australian Open?

Principalul cap de serie de pe tabloul feminin de la Openul Australian, Simona Halep a reuşit să se impună după un meci destul de disputat contra tinerei Destanee Aiava, dar groaznica accidentare de la gleznă aruncă în aer şansele Simonei la Melbourne
16.01.2018 | 10:51
Impactul accidentarii Simonei Rezista glezna si la Australian Open
ADVERTISEMENT

Meciul contra tinerei australience Destanee Aiava se anunţa unul destul de simplu pentru principala favorită a tabloului feminin de simplu, liderul mondial, Simona Halep. Fără victorie la Melbourne din 2015, Simona părea a avea o tragere la sorţi destul de facilă, Aiava fiind clasată pe cea de-a 196-a poziţie a ierarhiei mondiale. Totuşi, calculele hârtiei nu au părut să se adeverească în totalitate.

Primul set al meciului a fost foarte echilibrat, tânăra australiancă având iniţiativa în primele 7 game-uri ale partidei. La scorul de 5-2, aceasta a irosit o minge de set, înfruntând o Simona Halep ce părea să nu fi găsit reperele arenei Rod Laver. Brusc, reveneau în memorie înfrângerile şoc de la Melbourne din ultimii doi ani, iar Aiava părea să capete complexitatea lui Shuai Zhang sau Shelby Rogers. Din fericire însă, acela a fost momentul de turnură al setului şi al meciului. Odată pierdut game-ul 8 al primului set, Aiava a părut să scadă nivelul de joc drastic.

ADVERTISEMENT

Simona Halep accidentată în startul setului doi!

Revenirea din primul set a condus la deznodământul din tie-break, acolo jucătoarele împărţindu-şi atât punctele cât şi erorile. Totuşi, Simona a rezistat mai bine pe final şi a reuşit să închidă tie-break-ul la 5. Acela a părut a fi momentul de descătuşare, semnalul pentru declicul pozitiv din jocul liderului mondial.

În momentul în care lucrurile păreau să reintre în normal, la scorul de 1-0 în setul secund, Simona a oferit un moment neplăcut, ce a înspăimântat fanii tenisului din România. Alunecând la o minge, Simona a derapat necontrolat şi a aterizat dur pe glezna stângă, într-un moment ce a pus în mare dubiu continuarea meciului. Jucătoarea noastră a primit îngrijiri medicale pe teren şi, surprinzând plăcut, a reuşit să continue partida chiar la un nivel mai înalt al calităţii jocului, închizând la 1 setul secund.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, sunt destule îndoieli cu privire la rundele următoare, obiectivul logic al Simonei fiind cucerirea titlului. În turul următor aşteaptă candianca Eugenie Bouchard, o jucătoare ce în anumite zile poate deveni foarte periculoasă. Semnele de optimism provin însă de la Roland Garros 2017, Simona începând acolo turneul sub norii îndoielii legate de o accidentare la glezna dreaptă, suferită în finala de la Roma. Totuşi, a reuşit să păstreze lucrurile sub control şi a ajung până în finală fără probleme suplimentare. 

Este greu de spus care e complexitatea reală a accidentării în acest moment, dar tenisul prestat de Halep în continuarea meciului a fost unul ce încurajează şi dă speranţe. Rezultatul concret va apărea însă de mâine înainte. “Acum, încă nu simt nimic”, spunea Simona, după meci. 

ADVERTISEMENT