Presa internaţională o laudă pe Halep! ”A oprit o serie de 3 înfrângeri la Australian Open”

Vicentiu Dinescu   
în Simona Halep
16/01/2018, 10:58
Presa internaţională o laudă pe Halep! ”A oprit o serie de 3 înfrângeri la Australian Open”

Halep a fost condusă cu 2-5 în primul set de jucătoarea în vârstă de 17 ani, dar şi-a revenit şi a eliminat-o pe favorita gazdelor după un joc solid, în ciuda accidentării la gleznă care i-a dat emoţii în setul al doilea. Presa internaţională a lăaudat-o pe româncă după meciul Halep – Aiava 7-6, 6-1.

Site-ul oficial WTA a notat că liderul ierarhiei mondiale şi-a revenit, după o pasă proastă traversată în anii trecuţi la Australian Open: ”Simona Halep a primit tot ce putea duce din partea unei jucătoare în vârstă de 17 ani, dar a reuşit să obţină calificarea în turul al doilea. Românca a oprit astfel o serie de 3 înfrângeri la Australian Open”.

După Halep – Aiava 7-6, 6-1, românca o va întâlni pe Bouchard

”Simona Halep a trecut peste o sperietură pentru a-şi asigura locul în turul al doilea la Australian Open. Românca a întâlnit-o pe necunoscuta, dar talentata Destanee Aiava […], care a avut chiar şi mingi de set împotriva celei mai bune jucătoare din lume, într-un meci chinuitor. Lucrurile nu au decurs cum îşi dorea Halep, care şi-a scrântit glezna în startul setului secund şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a urlat pe teren”, a scris Daily Mail.

Cotidianul francez L’Equipe a observat că Halep s-a chinuit în primul tur de la Melbourne: ”Numărul 1 mondial a suferit, marţi, în primul tur la Australian Open. În faţa australiencei Destanee Aiava (locul 193 WTA), Simona Halep a fost condusă cu 5-2 în primul set şi chiar a salvat o minge de set”.

”În ciuda accidentării la gleznă, Simona s-a întors pe teren şi a avut mai puţine probleme în faţa autraliencei în vârstă de 17 ani. A avut glezna bine bandajată pentru a scăpa de dureri”, a scris Washington Post.

Simona Halep a trecut de australianca Destanee Aiava, scor 7-6 (5), 6-1, în primul tur la Australian Open şi va juca în faza următoare a competiţiei cu Eugenie Bouchard (Canada). Cele două s-au întâlnit de trei ori în carieră, de fiecare dată în 2014, iar Halep conduce cu 2-1.

Halep a mai avut probleme la glezna dreaptă şi în trecut. Ea s-a accidentat în finala turneului de la Roma din 2017, pe care a şi pierdut-o în faţa Elinei Svitolina.

Închide ×