Sport

Decizie incredibilă luată de Eurosport: meciul Simonei Halep cu Danka Kovinic nu va fi transmis în România. Care e motivul

Vondrousova - Sabalenka și Kanepi - Inglis, dar nu Simona Halep! Meciul pe care românca îl va disputa cu Danka Kovinic în turul 3 de la Australian Open este difuzat live doar pe Eurosport Player.
21.01.2022 | 22:45
Decizie incredibila luata de Eurosport meciul Simonei Halep cu Danka Kovinic nu va fi transmis in Romania Care e motivul
Simona Halep joacă în această noapte în turul 3 la Australian Open. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Australian Open merge mai departe și, evident, în ceea ce ne privește, în programul zilei a șasea punctele de interes sunt meciurile Simonei Halep și ale Soranei Cîrstea. Nu de aceeași părere sunt și cei de la Eurosport România.

La ora la care evoluează Simona, pe Eurosport 1 se transmite Vondrousova – Sabalenka. Iar pe canalul 2, o altă partidă din turneul feminin, Kanepi – Inglis.

ADVERTISEMENT

Simona Halep este sacrificată din motive financiare?

Partida Simona Halep – Danka Kovinic, din turul 3 al primului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, urmează să fie difuzată înregistrat. Sâmbătă dimineață, de la ora 10.

Inițial, știrea a părut o glumă. Dar decizia incredibilă a celor de la Eurosport România este confirmată de un promo postat pe rețelele social media.

ADVERTISEMENT

Iar lucrurile încep să prindă contur. Pentru că, desigur, fanii sportului cunosc faptul că Eurosport Player se poate accesa pe baza unui abonament.

Nu știm dacă intenția a fost aceea de a promova serviciul cu plată și a ”forța”, prin intermediul unui vector sportiv important, Simona Halep, creșterea numărului de abonamente.

ADVERTISEMENT

Sau poate că este doar o încercare de a promova această variantă. Sau, nu este exclus ca decizia să fie legată de acordul cu partenerul comercial promovat în anunțul Eurosport România.

Independent însă de motivație, este limpede. În acest caz, interesele comerciale și/sau de marketing ale acestui canal media au avut prioritate în fața celor ale telespectatorilor.

ADVERTISEMENT

Simona, favorită în acest joc

Halep a început anul în forță. A ajuns la șapte victorii la rând. Și și-a trecut deja în cont un turneu pe tărâm australian, impunându-se la Melbourne Summer Set.

Acum este favorită să meargă mai departe și să ajungă în săptămâna a doua la Australian Open. Lucru pe care l-a mai reușit în șase dintre ultimele opt prezențe.

Cu sportiva din Muntenegru, Halep a mai jucat în 2016, în turneul de la București. S-a impus și ulterior și-a trecut în cont și trofeul. Acum meciul se va juca pe John Caine Arena, a treia ca mărime din complexul de la Melbourne.

ADVERTISEMENT