Halep, ca şi Buzărnescu! Acuzată că a intrat pe teren doar să încaseze un bonus

Irina Aldea   
în Tenis
30/09/2018, 19:31
Halep, ca şi Buzărnescu! Acuzată că a intrat pe teren doar să încaseze un bonus GALERIE FOTO
Halep, ca şi Buzărnescu! Acuzată că a intrat pe teren doar să încaseze un bonus

Simona Halep a păţit ca Buzărnescu şi a fost acuzată că a intrat pe teren doar pentru bani. Liderul mondial din WTA a primit acuzaţii grave pe reţelele de socializare după ce s-a retras în primul meci de la Beijing. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Beijing accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Simona Halep nu a jucat la Beijing decât un set, după care a luat decizia să se retragă din cauza unor probleme la spate pe care nu le-a putut depăşi, chiar dacă a încercat, cerând intervenţia medicilor la scorul de 1-4 în primul set şi apelând la sfaturile lui Darren Cahill pe finalul manşei. După doar 32 de minute de joc şi 1-6, Simona a abandonat spunând mai apoi că este foarte îngrijorată de starea sa de sănătate, urmând să revină în ţară pentru investigaţii amănunţite.

Simona Halep a fost învinovăţită că a intrat pe teren pentru a încasa banii

După abandonul liderului mondial, pe reţelele de socializare a început o serie de acuzaţii grave îndreptate spre cea mai bună tenismenă a lumii la momentul actual. “Halep a intrat pe teren doar pentru a nu pierde banii şi bonusurile pentru toate evenimentele Premier 5”, “De ce ai mai jucat? Doar pentru bani? Ţi-ai bătut joc de fani şi organizatori”, au fost reacţiile internauţilor, care nu au iertat-o pe Simona pentru că a renunţat la a mai juca. Sportiva noastră a ajuns deja la trei eşecuri consecutive în primul tur şi trece, în mod evident, printr-o perioadă de criză.

Mai exact, WTA oferă un milion de dolari jucătoarei care termină anul precedent pe locul 1 WTA şi care se prezintă la toate turneele de Premier Mandatory și Premier 5, cele mai importante categorii după competiţiile de Grand Slam, 4 la număr. Este vorba despre un total de nouă competiții, iar pentru faptul că a intrat pe teren în primul tur la Beijing, Simona le-a bifat pe toate. Indian Wells, Miami, Madrid şi Beijing de categorie Premier Mandatory, respectiv Doha, Roma, Montreal, Cincinnati și Wuhan din categoria Premier 5.

Şi Mihaela Buzărnescu a fost acuzată că joacă doar pentru bani

La fel ca Simona Halep, acuzată că banii sunt singura prioritate, a fost şi Mihaela Buzărnescu. În urmă cu trei săptămâni, Miki era învinovăţită de o adversară din circuit, Mandy Minella, şi de antrenorul acesteia, că s-a retras prea târziu de la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, pentru a încasa premiul în valoare de 27.000 de dolari, iar luxemburheza a ratat astfel şansa de a intra pe tabloul principal.

Dacă sportiva noastră ar fi intrat accidentată pe teren, ar fi riscat o amendă drastică, între 25-45.000 de dolari. Pentru că s-a retras înainte de începerea turneului, Mihaela a primit de la organizatori jumătate din suma acordată pentru prezenţa în turul inaugural, care este de 54.000 de dolari, deci 27.000 de dolari. Antrenorul sportivei din Luxemburg susţinea că totul a fost o strategie pentru ca românca de pe locul 23 WTA să încaseze jumătate din suma oferită sportivelor care evoluează în turul inaugural.

Închide ×