Se complică situaţia pentru Halep! Cine revine la Indian Wells

ANALIZA SPECIALISTULUI FANATIK
Dragos Suciu   
in Simona Halep
06/02/2018, 12:01
Se complică situaţia pentru Halep! Cine revine la Indian Wells

Australian Open 2018 a reprezentat din multe puncte de vedere cel mai bun turneu de Grand Slam din cariera Simonei Halep, însă privind strict cifrele s-ar putea să nu pară chiar aşa. Deşi a ajuns în prima ei finală la Melbourne, Simona a pierdut poziţia de lider mondial în detrimentul danezei Caroline Wozniacki, iar primul Grand Slam din carieră se lasă în continuare aşteptat. S-ar putea ca din luna martie a acestui an situaţia să devină chiar mult mai complicată.

Fără clasament în prezent, campioana din 2017 de la Australian Open, Serena Williams a ales deja data revenirii în circuitul WTA. Aceasta a evoluat într-un meci demonstrativ înaintea Australian Open, la Dubai, contra Jelenei Ostapenko, însă s-a declarat nemulţumită de nivelul ei de joc, aşa că nu a participat la Melbourne. Având o pauză competiţională de peste 52 de săptămâni, fostul lider mondial, Serena Williams, ce a devenit mamă în startul lunii septembrie, va reveni la Indian Wells, acolo unde va beneficia de o invitaţie din partea organizatorilor.  

Simona Halep o înfruntă pe Serena la Indian Wells şi pe Azarenka la Doha!

Este interesantă decizia Serenei de a reveni în competiţii tocmai la Indian Wells, acesta fiind un turneu ce i-a cauzat destule amintiri neplăcute. A boicotat competiţia din California timp de 13 ani, după ce în 2001 a fost huiduită de compatrioţii săi, în finala contra lui Kim Clijsters. Acel meci venea după un epsiod controversat, cu Venus abandonând în semifinale şi alimentând speculaţiile cu privire la faptul că Richard, tatăl celor două, ar decide cine trebuie să câştige partidele dintre ele. În prezent, Serena a revenit la sentimente mai bune faţă de turneul lui Larry Ellison, iar revenirea ei cu siguranţă va suscita interesul lumii tenisului.

Până acolo însă, Simona poate da de un alt fost lider mondial chiar la finalul acestei luni, la turneul WTA de la Doha, turneu de categorie Premier 5. Victoria Azarenka pare să fi pus în fine capăt problemelor legate de custodia fiului ei, Leo, şi e gata să revină în capitala Qatarului, acolo unde şi-a adjudecat titlul în 2012 şi 2013. Jucătoarea noastră nu s-a înscris pentru turneul Premier de la Dubai, urmând a avea acelaşi calendar ca actualul lider mondial, Caroline Wozniacki, concentrându-se pe Doha, Indian Wells şi Miami. Alte 3 jucătoare din România sunt înscrise pentru turneul din Qatar: Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea şi Irina Begu. Simona Halep şi-a adjudecat titlul în 2014, după o finală câştigată în faţa lui Angelique Kerber.

Ştirea MOMENTULUI

Cum îl ținea în frâu Mircea Lucescu pe Dănuț Lupu: „Avea program special”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.