Sporturi

Halep, episod neştiut cu Ţiriac: “O poveste pe care n-am mai zis-o”

26.04.2018 | 18:04
Halep episod nestiut cu Tiriac O poveste pe care nam mai ziso
ADVERTISEMENT

Simona Halep a vorbit despre oamenii care au ajutat-o să devină cine este astăzi.

Românca originară din Constanţa a ajuns lider mondial în tenisul feminin de toamna trecută şi spune că nu putea face totul dacă nu avea parte de ajutor. A fost susţinută de familie, apoi au intervenit antrenorii şi oamenii de la care Simona s-a inspirat. Mărturiseşte pentru elle.ro că a admirat întotdeauna românii care au făcut performanţă în sporturile în care au activat şi povesteşte un episod neştiut, care îl are în prim plan pe Ion Ţiriac.

Simona Halep: “Tenisul m-a dezvoltat ca om”

“Este plăcut să discuţi cu oameni care au o mentalitate diferită, alt mod de a privi viaţa sau acest sport. Am învăţat enorm de la fiecare. Un mare rol în dezvoltarea mea ca persoană, dar şi ca jucătoare, l-a avut Darren. Am ajuns să fiu foarte deschisă şi să pot comunica cu toată lumea, ceea ce este un mare plus pentru mine, ca om. Am avut modele, şi am fost inspirată de mai multe persoane. Modelul meu în general a fost Gheorghe Hagi, idolul meu în tenis a fost Andrei Pavel. Am fost inspirată de Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Virginia Ruzici. Idoul meu internaţional a fost Justine Henin. Tenisul mi-a oferit mult din multe puncte de vedere, m-a dezvoltat ca om, lucru ce contează cel mai mut pentru mine şi mi-a dat şansa să cunosc oameni de valoare şi nu doar să-i cunosc, ci să-i am şi aproape de mine.

ADVERTISEMENT

“S-a întâmplat în urmă cu câţiva ani şi mi-a dat încredere”

Mi-a plăcut mereu să admir şi să fiu inspirată de români. Vă spun o mică poveste pe care nu am mai zis-o până acum. Când eram junioară, mă gândeam şi spuneam că o să consider că sunt o jucătoare bună de tenis atunci când domnul Ţiriac o să vină special şi o să se uite special la un meci de-al meu. Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani şi pot spune că asta mi-a dat o mare încredere că pot ajunge la cel mai înalt nivel din tenis”, a spus Halep.

Halep: “Să nu vă gândiţi că am scăpat de emoţii”

Simona şi-a amintit de omul care i-a fost diriginte în liceu, cu care a avut o discuţie inspiraţională. Liderul mondial din tenisul feminin spune că  a învăţat să-şi controleze stările emoţionale în urma unor lecturi primite de la Cătălin Spătaru: “Toţi oamenii care au fost alături de mine în toţi aceşti ani au ajutat la formarea mea. Cătălin Spătaru, fostul meu dirigint de la liceul sportiv, mi-a spus, şi nu o să uit niciodată asta, că nu se poate să lipsesc atât şi m-a întrebat ce am eu de gând? Eram în clasa a X-a şi i-am spus că vreau să ajung cea mai bună din lume şi că de acum încolo o să lipsesc poate şi mai mult. El m-a îndrumat spre lecturile psihologice, acele cărţi m-au ajutat să ajung să mă cunosc mai bine şi să-mi accept emoţiile. Sunt o fire foarte emotivă şi am avut nevoie să lucrez pe această parte ca să fiu mai bine, dar să nu vă gândiţi că am scăpat de emoţii. Tot acolo sunt, doar că le gestionez mult mai bine”, a spus Simona Halep pentru elle.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: