Hall(ep) of Fame! După Şarapova, Halep mai trece peste o rusoaică importantă din istoria WTA

Gabriel Esanu   
in Simona Halep
24/03/2018, 18:41
Hall(ep) of Fame! După Şarapova, Halep mai trece peste o rusoaică importantă din istoria WTA

Update / Eliminarea Carolinei Wozniacki îi asigură Simonei Halep locul 1 până după turneul de la Madrid, astfel că românca are deja garantate 27 de săptămâni ca lider mondial. Astfel, după ce şi-a asigurat încă de la Indian Wells ascensiunea peste Şarapova, acum Halep este sigură că va mai urca o poziţie. O depăşeşte pe Dinara Safina (26 de săptămâni) şi merge până pe 13 ca număr de săptămâni ca lider WTA. Următoarele ţinte sunt Angelique Kerber (34) şi Amelie Mauresmo (39). Clasamentul este condus de Steffi Graf (377), urmată de Martina Navratilova (332) şi Serena Williams (319). Top 10 e încheiat de Azarenka (51). 

Update / Rezultatele bune de la Indian Wells, cumulate şi cu eliminarea prematură a Carolinei Wozniacki, îi garantează Simonei Halep că va fi pe primul loc şi la finalul turneului de la Miami, al doilea din seria americană. Ceea ce înseamnă că Halep va fi sigur lider WTA şi pe 2 aprilie, după actualizarea rezultatelor din Florida. Va începe atunci a 22-a şi va urca peste Maria Şarapova şi Tracy Austin în topul jucătoarelor care au stat cel mai mult pe locul 1 WTA (21 de săptămâni pentru cele două).

În această ierarhie, Halep va urca până pe locul 14, iar următoarea ţintă ar fi Dinara Safina (26 de săptămâni). De altfel, rusoaica este jucătoarea care a stat cel mai mult pe locul 1 WTA fără să câştige vreun Grand Slam, aceeaşi situaţie în care se află şi Halep. Şi singura retrasă de pe această listă, părăsită de curând de Caroline Wozniacki, după victoria de la Australian Open. Pe listă se mai află Jelena Jankovic şi Karolina Pliskova.

Cele mai multe săptămâni petrecute pe primul loc le are Steffi Graff (377 săptămâni), urmată de Martina Navratilova (332), Serena Williams (319), Chris Evert (260), Martina Hingis (209), Monica Seleş (178). Caroline Wozniacki, principala rivală a Simonei pentru primul loc, este pe 9, cu 71 de săptămâni.


Oricât de multe minusuri i-ar căuta criticii, Simona Halep are un loc asigurat în istoria sportului alb. Va debuta în această noapte la Indian Wells (detalii aici) din postura de lider mondial şi favorită numărul unu la câştigarea trofeului. Ar fi al doilea al carierei în California, după cel obţinut în 2015.

Pe 5 martie, Simona Halep a început cea de-a 18-a săptămână pe care o petrece în postura de lider mondial (detalii aici). Deja o performanţă uriaşă, prin care o depăşeşte pe Jennifer Capriati (17 săptămâni pe locul 1 WTA), talentata şi capricioasa jucătoare de origine italiană, triplă câştigătoare de Grand Slam la începutul anilor 2000.

Cum turneul de la Indian Wells se întinde pe durata a doua săptămâni, fiind supranumit “al cincilea Grand Slam”, Simona Halep are locul de lider WTA asigurat şi la următoarea actualizare, pe 12 martie. Va începe atunci a 19-a săptămână ca lider mondial şi o va depăşi la acest capitol pe Jelena Jankovic. Jucătoarea din Serbia a jucat o singură finală de Grand Slam, US Open 2008. Dar între 2007 şi 2008 a dominat circuitul feminin, iar apoi a rămas o jucătoare apreciată pentru spiritul de luptă.

Mai departe, încep calculele (detalii aici). Simona rămâne pe prima poziţie după Indian Wells indiferent de rezultatele ei dacă Wozniacki nu joacă finala. Mai mult, dacă românca trece de Kristyna Pliskova, în turul 2, atunci Wozniacki ar fi nevoită să câştige trofeul. Iar dacă Halep joacă finala, va fi lider chiar şi dacă o pierde în faţa danezei. 

Astfel, şansele Simonei de a-şi asigura şi cea de-a 20-a săptămână ca lider mondial sunt uriaşe în acest moment. Asta ar însemna că Halep ar putea-o egala din acest punct de vedere pe Kim Clijsters, multiplă câştigătoare de Grand Slam.

Speranţele Simonei merg şi mai departe, desigur, spre următorul turneu american, cel de la Miami. Românca are 215 puncte de apărat din Florida, unde a jucat sferturi de finală în 2017, fiind învinsă de Johanna Konta, cea care avea să câştige turneul. Britanica s-a impus în finala cu Wozniacki, rivala Simonei pentru primul loc mondial. Ceea ce înseamnă că daneza are de apărat 650 de puncte de la Miami.

Dacă trece cu bine şi de Miami, Simona Halep poate ajunge astfel la 21 de săptămâni ca lider mondial la finalul aventurii în SUA. Performanţă prin care ar egala alte două jucătoare de Hall of Fame, Tracy Austin şi Maria Şarapova.

Specialiştii se aşteaptă ca Halep să îşi mărească avantajul în fruntea WTA după aceste două turnee din SUA. Asta pentru că Wozniacki are nu mai puţin de 865 de puncte de apărat de anul trecut, în vreme ce pentru Simona sunt doar 280 de puncte de apărat. Asta ar însemna că Simona are şanse mari să le depăşească şi pe Şarapova şi Tracy şi să ajungă la a 22-a săptămână ca lider mondial, pe care ar începe-o pe 2 aprilie. 

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×