Sporturi

A fost FURATĂ Halep? Decizia care a ŞOCAT-O!

Maria Şarapova a învins-o pentru a cincea oară pe Simona Halep din tot atîtea confruntări. Însă înfrîngerea sportivei noastre, aflată pe locul doi în clasamentul mondial a avut la bază o...
16.08.2014 | 11:03
A fost FURATA Halep Decizia care a SOCATO
ADVERTISEMENT

Maria Şarapova a învins-o pentru a cincea oară pe Simona Halep din tot atîtea confruntări. Însă înfrîngerea sportivei noastre, aflată pe locul doi în clasamentul mondial a avut la bază o serie de factori nesportivi din partea rusoaicei, aceasta fiind recunoscută pentru lipsa de fair play pe care o afişează de foarte multe ori. FANATIK.RO vă prezintă toate momentele în care rusoaica a influenţat balanţa în favoarea ei.

1. Şarapova a cerut pauză de vestiar între setul unu şi doi, exact atunci cînd Halep conducea şi se afla în formă maximă. Mai mult, sportiva originară din Rusia a prelungit cît mai mult posibil acest răgaz tocmai în tentativa de a o scoate din mînă pe Simona, fapt care pare să fi avut rezultate pînă la urmă, avînd în vedere că sportiva noastră a pierdut cel de-al doilea set.

ADVERTISEMENT

2. Numeroasele momente dificile pe care le-a traversat pe propriul serviciu, au determinat-o pe Şarapova să apeleze la un alt tertip, menit să dezavantajeze adversarul. Rusoaica îşi arunca mingea şi apoi se făcea că nu o poate lovi pentru că voia să vadă în ce parte se duce Halep. Acest lucru este evident dacă analizăm că astfel de momente nu au fost izolate, ci s-au repetat în cel puţin zece rînduri pe tot parcursul partidei.

3. În momentele cheie ale disputei de la Cincinnati, Şarapova a avut grijă şi să ceară challenge-uri aiurea, chiar dacă deciziile arbitrului erau evidente. Acest aspect a fost remarcat chiar de comentatorii postului american BT Sport, care rîdeau de atitudinea rusoaicei pentru că aceasta a cerut challenge-uri la mingi care ieşeau cu cel puţin zece centimetri în afară. Strategia sa a fost însă una simplă şi menită, iar, să o destabilizeze pe Simona. Şarapova voia să prelungească momentele în care trebuia să servească sau să primească, pentru a se redresa din punct de vedere psihic.

ADVERTISEMENT

4. Alte două episoade neobişnuite care au avut-o în prim plan pe rusoaică au fost atunci cînd aceasta a cerut intervenţia arbitrului, solicitînd ca acesta să comunice publicului să tacă. Atitudine foarte ciudată, avînd în vedere că era un zgomot mai mare de pe terenul central unde jucau Federer şi Murray şi de unde se auzeau inclusiv deciziile arbitrului!

5.  Simona Halep a cerut pauză de vestiar la finalul setului doi, moment în care Şarapova a luat efectiv foc pentru că era într-o formă bună şi a cerut arbitrului să verifice dacă nu cumva antrenorul româncei s-a dus şi el la vestiar. Atitudinea Şarapovei nu i-a surprins însă la fel de mult pe comentatorii americani, care au rămas însă efectiv şocaţi de felul în care reacţionează arbitrul portughez, Mariana Alves. Mai precis, ei au rămas uluiţi de modul foarte servil în care aceasta-i vorbea rusoaicei.

ADVERTISEMENT

6. Acest lucru s-a văzut şi în game-ul decisiv pentru meci, cînd la scorul de 15-15, Halep a trimis mingea în terenul rusoaicei, Şarapova a apucat să lovească mingea, care s-a dus în fileu, moment în care arbitrul a dictat aut. Simona a cerut challenge, iar pe reluare s-a văzut foarte clar că mingea a fost bună şi în mod normal trebuia să i se acorde punctul, doar că, spre stupoarea tuturor, arbitrul a dictat rejucarea punctului! În acel moment, Halep a cedat nervos şi s-a luat la ceartă cu ea, apoi a trimis mingea în fileu şi în cele din urmă a pierdut meciul.

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!