Presa exultă după semifinala Halep – Kerber! ”Cel mai frumos meci”

Vicentiu Dinescu   
în Stiri sportive
25/01/2018, 10:39
Presa exultă după semifinala Halep – Kerber! ”Cel mai frumos meci”

Presa internaţională notează, joi, după calificarea Simonei Halep în finala de la Australian Open, că românca s-a impus în urma unui meci entuziasmant, încheiat cu picioarele tremurând. La Melbourne va fi ”o nouă regină”, după ce în finală au ajuns Simona Halep şi Caroline Wozniacki, ambele fiind fără titlu de Grand Slam până acum.

”Duelul dintre actualul număr 1 mondial şi predecesoarea sa şi-a respectat toate promisiunile. După 2 ore şi 22 de minute de luptă intensă, cu scenarii diverse şi marcate de lovituri halucinante, Simona Halep a făcut ca ierarhia să se respecte şi s-a impus, cu mare efort, în faţa unei excelente Angelique Kerber. Germana a confirmat că a revenit la cel mai bun nivel, dar a cedat în setul trei, depăşită fizic de combatitivitatea adversarei sale”, a notat L’Equipe, care a titrat: ”Va exista o nouă regină”.

”Au terminat cu picioarele tremurând”, a scris BBC după Halep – Kerber 6-3, 4-6, 9-7

Cotidianul francez subliniază că Halep a ”sufocat-o” pe Kerber la începutul meciului, însă germana s-a revoltat şi a reuşit să revină. ”Setul 3 a fost epic, servind pentru meci, Halep a fost întrecută după 26 de lovituri, Halep a reuşit însă că câştige cel mai frumos meci de la Australian Open şi a ajuns în prima sa finală la Melbourne”.

L’Equipe reaminteşte că niciodată o jucătoare nu a câştigat Openul Australiei după ce a salvat mingi de meci în două întâlniri diferite: ”Or Halep, miraculoasă cu Kerber, salvase deja trei în faţa lui Lauren Davis, în turul trei!”

”Într-un meci extrem de dificil, Halep, numărul 1, s-a impus contra germanei Angelique Kerber, numărul 16 mondial. Pentru prima sa finală la Melbourne, Halep, care a salvat două mingi de meci, va evolua cu daneza Caroline Wozniacki, a doua favorită”, a notat Le Figaro.

BBC scrie că Simona Halep a învins-o pe Kerber într-un meci extrem de entuziasmant, pentru a ajunge în prima sa finală la Australian Open. Sursa citată subliniază că Angelique Kerber a părăsit arena Rod Laver în aplauzele spectatorilor, în timp ce Halep s-a aşezat pe scaun, cu mâinile şi picioarele tremurânde. ”A dat totul”, a precizat BBC.

Închide ×