Simona Halep

Cele TREI momente care au dus la ELIMINAREA Simonei Halep

Simona Halep a fost eliminată din sferturile de finală de la Wimbledon, după un meci foarte echilibrat, cu Johanna Konta, încheiat în favoarea britanicei, 6-3 în decisiv. ...
12.07.2017 | 00:08
Cele TREI momente care au dus la ELIMINAREA Simonei Halep

Simona Halep a fost eliminată din sferturile de finală de la Wimbledon, după un meci foarte echilibrat, cu Johanna Konta, încheiat în favoarea britanicei, 6-3 în decisiv.

Românca s-a impus în primul set, a fost la doar două puncte de victorie în setul doi şi, în cele din urmă, a fost învinsă după o minge la care a fost deranjată din tribune, chiar înainte să lovească. Ca o dedicaţie pentru cei care îi plângeau de milă Johannei Konta pentru tratamentul la care a fost supusă la Constanţa. FANATIK.RO vă prezintă cele 3 momente care au decis o partidă nebună, întinsă pe durata a aproape trei ore.

Halep-Konta Setul 1: Halep l-a corectat pe Kader Nouni

Setul unu a stat sub semnul echilibrului, iar senzaţia a fost că orice milimetru poate decide câştigătoarea manşei. Acelaşi lucru l-a simţit, probabil, şi arbitrul de scaun, Kader Nouni. Francezul a fost aproape să-i dea o mână de ajutor Johannei Konta, dar a fost taxat imediat de Halep. La 1-1 în tiebreak, o minge spectaculoasă s-a încheiat cu o minge câştigătoare a Simonei Halep, aproape de linia de margine, chiar în dreptul lui Nouni. Arbitrul de linie a întins braţele şi a dictat minge bună. A fost corectat imediat din scaun de francez, care a strigat aut. Părea să fie omul care are cea mai bună vizibilitate, dar s-a dovedit că n-a fost aşa. Halep a cerut challenge şi s-a dovedit că mingea a fost în teren. Ca şi la Roland Garros, în finala cu Şarapova, Kader Nouni a fost extrem de indulgent cu adversara Simonei. A lăsat-o pe Konta să treacă şi de 30 de secunde între puncte. După ce l-a corectat pe Nouni şi a făcut 2-1, Halep a mai pierdut un singur punct în acel tiebreak, câştigat cu 7-2.

Halep-Konta Setul 2: Halep, la doar două puncte de calificare

Setul doi a fost la fel de echilibrat ca şi primul, iar în tiebreak s-a mers cap la cap până la 4-4, moment în care Simona Halep a făcut mini-break şi părea gata să obţină calificare. Avea două servicii, care ar fi putut-o duce în semifinale şi pe primul loc mondial dacă le-ar fi fructificat. Din păcate, însă, Simona Halep nu a gestionat deloc bine acest moment. A aşteptat greşeala Johannei Konta, dar nu a făcut nimic ca să o forţeze pe britanică să trimită în aut. Halep a ales pasivitatea, a trimis moale spre terenul Johannei, iar aceasta a profitat, a preluat iniţiativa şi a făcut trei puncte consecutive pentru a timite partida în decisiv.

Halep-Konta Setul 3: “Gentlemanii” englezi au dat cu bâta-n ceai!

Poate că nu mai conta. Ar fi câştigat oricum Konta. Sau poate Halep făcea două puncte şi întorcea soarta meciului. Nu vom afla niciodată ce s-ar fi întâmplat dacă “gentlemanii” englezi din tribune ar fi ales calea filosofică a tăcerii, în locul unor grohăieli de bucurie, chiar în mijlocul disputării punctului. A fost şi greşeala Simonei, care ar fi trebuit să continue punctul, deşi a fost în mod evident deranjată. Chiar şi aşa, nu putem să nu ne amintim de cum s-a jelit Konta la Constanţa. Ba că publicul, ba că Năstase, ba că şi una şi alta. Ne explică de câteva luni încoace că a trecut prin momente de groază.

Să fim serioşi! Pe lângă tot ceea ce a au arătat “gentlemanii” de la Wimbledon, publicul de la Constanţa merită felicitări şi coroniţă!