Simona Halep

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Totul despre competiţia de la Singapore care REUNEŞTE primele 8 jucătoare ale lumii!

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Este doar a 3-a româncă care participă la Turneul Campioanelor după Virginia Ruzici (1983, 1984) şi Irina Spîrlea (1998). După 16 ani, România revine în turneul...
16.10.2014 | 00:19
HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR Totul despre competitia de la Singapore care REUNESTE primele 8 jucatoare ale lumii

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Este doar a 3-a româncă care participă la Turneul Campioanelor după Virginia Ruzici (1983, 1984) şi Irina Spîrlea (1998). După 16 ani, România revine în turneul de elită al fetelor cu Simona Halep. 

Românca abordează turneul de la Singapore cel mai probabil de pe locul 4 mondial, avînd şanse mari să cadă de pe locul 3, pentru că a ales să nu participe la turneul WTA de la Moscova, unde este deţinătoarea trofeului.

simona-halep-us-open_3192581

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. O istorie de 42 de ani

Prima ediţie din Turneul Campioanelor a avut loc în anul 1972 în Florida şi a fost cîştigată de americanca Chris Evert, într-o finală cu australianca Kerry Melville Reid, scor 7-5, 6-4.

chris_evert_tennis5

De atunci, Turneul Campioanelor şi-a schimbat deseori locaţia şi sponsorul oficial. Din acest an şi pînă în 2018, turneul se va disputa în Singapore, după ce, în ultimii 3 ani s-a disputat la Istanbul.

Navratilova, cele mai multe succese

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. De-a lungul celor 42 de ani, cele mai bune jucătoare din istoria acestui sport şi-au pus amprenta pe acest turneu. Jucătoarea care a obţinut cele mai multe titluri în Turneul Campioanelor este Martina Navratilova care a obţinut nu mai puţin de 8 titluri de simplu între 1978 şi 1986, de alte 6 ori fiind finalistă. Între anii 1986 şi 1998, finala s-a jucat în sistemul, cea mai bună jucătoare în 5 seturi, prima la 3.

????????????????

Lista cîştigătoarelor din Turneul Campioanelor: 

12

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Balaurul Serena Williams 

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Serena Williams este şi în acest an principala favorită în turneu. Americanca a cîştigat de 4 ori competiţia, fiind deţinătoarea titlului din 2012, cînd a învins-o pe Şarapova în două seturi, 6-2, 6-3.

TEB+BNP+Paribas+WTA+Championships+Istanbul+VEVdKB2XK_Ix

Williams a acuzat însă probleme fizice şi încă nu a confirmat prezenţa în turneu, dar presa din Statele Unite scrie că în proporţie de 99%, Williams va participa la ultimul turneu al anului.

În acest moment nu s-a decis lista calificatelor la Turneul Campioanelor pentru că mai sînt turnee în desfăşurarare, care pot schimba situaţia în clasament. Cel mai probabil, Halep va cădea pe locul 4 mondial la debutul turneului, chiar dacă acum e pe ultimul loc al podiumului mondial.

Clasament provizoriu WTA: 

serene

Chiar dacă este pe locul 5 mondial, chinezoaica Na Li nu va participa la turneu. Ea a luat în urmă cu 3 săptămîni decizia de a se retrage din activitate, din cauza accidentărilor repetate. Li este finalista ultimului turneu, pierdută în faţa Serenei Williams. Cel mai probabil, de retragerea ei va beneficia daneza Caroline Wozniacki, aflată într-o formă foarte bună.

wozniacki-wimbledon-caroline_3164560

Formatul competiţiei

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Turneul nu este eliminatoriu, ci începe cu două grupe a cîte 4 sportive. În primele 4 zile din turneu, sportivele vor juca împotriva celor 3 adversare din grupă şi vor merge mai departe primele două clasate. În semifinale, locul 2 din prima grupă se va lupta cu primul loc din grupa a doua şi invers. Cîştigătoarele semifinalelor se vor întîlni în finală.

Rezultatele directe între cele 8 jucătoare calificate:

ser mar

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Românca poate juca în acest turneu împotriva sportivelor pe care nu le-a învins niciodată. Împotriva liderului mondial, Serena Williams, Halep are palmares 0-3, în timp ce Maria Şarapova a cîştigat toate cele 5 înfruntări cu Halep, inclusiv finalele din acest an de la Madrid şi Roland Garros.

Singapore, noua gazdă

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Competiţia se va desfăşura din acest an pînă în 2018 la Singapore, pe un adevărat stadion acoperit, Singapore Indoor Stadium. Turneul va avea loc între 17 şi 26 octombrie. Suprafaţa care se va juca este hard.

Singapore_Indoor_Stadium,_Dec_05

 

Tags: